De Bitcoin doet weer gekke dingen, maar stijgt wel!

bitcoin-stijgt-op-frauderende-beurs
Bitcoin plust enorm op frauderende beurs.

De Amerikaanse justitie is een onderzoek gestart tegen het bedrijf achter de cryptobeurs BitFinex. Dat zelfde bedrijf is ook eigenaar van Tether (USDT). Dit is een cryptomunt die als zogenaamde ‘stable coin’ fungeert. Dat betekent dat er achter iedere munt een zekerheid rust, zodat de munt een minimumwaarde heeft. In dit geval is de stabiliteit de Amerikaanse dollar. Dit betekent dus dat voor iedere munt in omloop er een waarde in dollars als reserve gehouden wordt. Er zijn daar nogal veel dollars in kas. Die mag het bedrijf niet gebruiken, want die dienen als zekerheid voor beleggers.

Nu bleek dat er na eerdere hacks in 2018 weer problemen ontstonden bij BitFinex. Zij verloren $ 850 miljoen via een betaalprovider. Dat leverde weer problemen op. Immers, men was bang dat mensen hun Bitcoin en andere munten weg zouden halen en dat er geen geld zou zijn om hen uit te kopen. Een ‘slimme vogel’ kwam toen op het idee om het geld via allerlei dubieuze transacties even te ‘lenen’ bij Tether (USDT). Dat beleggers daardoor hun zekerheid zouden verliezen was geen punt. Zeker niet als iedereen zijn mond zou houden. -zucht-

Uiteraard ging dit niet lang goed. De Amerikaanse justitie kreeg al snel lucht van de hele zaak en besloot de bedrijven vorige week in staat van beschuldiging te stellen op zoek naar informatie. Inmiddels druppelt die informatie binnen en het is niet fraai. Zo blijkt dat de al eerder in opspraak geraakte Tether (USDT) niet voor 100% maar slechts voor 74% gedekt was door dollars. Ook blijkt dat beleggers inmiddels zo’n 600 miljoen dollar aan waarde weg hebben gehaald bij de beurs.

Wie nu verwacht dat de beurs vol schaamte excuses zou maken en de cryptomunt massaal gedumpt zou worden komt bedrogen uit. De beurs besloot de koers van de Bitcoin gewoon te verhogen om het voor beleggers duurder te maken om weg te gaan. Immers, ookal heb je hun vertrouwen geschonden, de kachel moet roken. Hierdoor betaal je voor een Bitcoin zo’n $ 400,- meer dan op andere beurzen. Ook kondigt men doodleuk aan dat men overweegt om als beurs een eigen cryptomunt uit te geven. Men verwacht daarmee een miljard dollar op te halen en daarmee is de kaspositie ook weer op orde.

Ondertussen blijft men gewoon volop in de Bitcoin en andere cryptomunten beleggen. De live koersen laten sterke stijgingen zien en zelfs de Tether (USDT) profiteert mee. Ander apart gevolg, de beleggers die op willen stappen bij het beschadigde BitFinex zijn nog duurder uit. Wie het weet mag het zeggen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *