De Bitcoin hard forks voor komende weken

B2X
Interessant, aangezien iedereen die Bitcoin heeft op het moment van een fork een gelijk deel van de nieuwe valuta ontvangt.

Bitcoin Cash was de eerste hard fork op de blockchain van Bitcoin (een van de 5 grootste cryptocurrencies van het moment), gevolgd door Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn hard forks inmiddels een hot topic geworden binnen de crypto-community. Velen geloven dat ze nodig zijn voor het verbeteren van het netwerk en het oplossen van Bitcoin’s schaalbaarheidsprobleem, net als bij Bitcoin Cash. Anderen hebben de forks bekritiseerd als manieren om extra geld te creëren en/of snel rijk te worden.

Of je hard forks nu leuk vindt of niet, het is belangrijk om te begrijpen wat elke fork is en wat deze wil bereiken. Gezien het aantal forks dat op de planning staat, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. We geven kort een beschrijving van elke fork, de ene wat realistischer dan de ander.

Lightning Bitcoin (LBTC)
Deze fork is afgelopen week uitgevoerd (19 dec 2017), bij block 499.999. Het doel achter LBTC is om razendsnelle (Lightning) betalingen te bieden. Om dit te doen, zal de valuta de blokgrootte uitbreiden naar 2 MB en een bloktijd van drie seconden. Het team hoopt door deze toevoegingen tussen de 1.000 en 10.000 transacties per seconde te kunnen bieden. De cryptomunt is inmiddels verkrijgbaar via oa CoinEgg, Hitbtc en Yobit. Komende tijd moeten er meer exchanges worden aangesloten. Meer info op lightningbitcoin.io.

Bitcoin God (GOD)
Ja, het wordt Bitcoin GOD genoemd en ja, de afkorting is daadwerkelijk GOD. Deze derde en ongoddelijke fork komt bij blok 501.225, wat het een voorlopige datum heeft van 25 december. Er is echter weinig extra info bekend, behalve deze tweet.

Bitcoin SegWit2X (B2X)
Aanhangers van de controversiële SegWit2X-hard fork van Bitcoin hebben afgelopen week aangekondigd dat de splitsing nieuw leven wordt ingeblazen. Deze is nu gepland voor blok 501.451, die ongeveer op 28 december 2017 zal worden geproduceerd. De voordelen omvatten het verhogen van de blokgrootte tot 4 MB en de productiesnelheid van het blok tot 2,5 minuten. Het team van B2X heeft ook een uniek adresformaat ontwikkeld en de functie van herberekening van de complexiteit na elk blok geïmplementeerd, evenals de introductie van het X11-versleutelingsalgoritme. Jaap Terlouw is de oprichter van het project: “The Commission and the speed of transactions within Bitcoin network has reached incredible values. Last month, the average Commission of the network is 15-20 US dollars, and the rate of confirmation can be up to several days. Bitcoin is simply impossible to use as a means of payment.” Meer info op b2x-segwit.io.

Bitcoin Uranium (BUM)
Net als Bitcoin GOD heeft ook Bitcoin Uranium geen website. Alle informatie over deze cryptomunt is afkomstig van een post van 25 oktober op Bitcoin Talk. De exacte blockheight voor de vork moet nog worden bepaald, maar als ruwe datum wordt de update op 31 december geschat.

Bitcoin Cash Plus (BCP)
Bitcoin Cash Plus lijkt wat realistischer. De update staat gepland voor blok 501.407, geschat op 2 januari 2018. Men gebruikt het Equihash-algoritme en biedt on-chain schaalbaarheid met 8 MB blokken, hetzelfde als Super Bitcoin (SBTC). In tegenstelling tot de andere forks, maakt het gebruik van Bitcoin Cash’s Emergency Difficulty Adjustment. Hierdoor kunnen miners gemakkelijk schakelen tussen de BTC- en BCP-netwerken, waardoor Bitcoin Cash Plus wordt beschermd tegen hashingfluctuaties. Meer info op bitcoincashplus.org.

Bonus: er is eind december tevens een hard fork gepland van de NXT altcoin. Als je tijdens de fork NXT hebt dan krijg je hetzelfde aantal van de Ignis-coin. De koers van NXT is afgelopen maand gestegen van 0,12 dollar naar ruim 2 dollar! De stijging lijkt nog even door te gaan, maar zal na de fork waarschijnlijk gaan kelderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *