De Bitcoin stijgt weer door en dit is waarom

bitcoin-stijgt-vooruitzichten-goed
Voor de tweede dag op rij stevige koerswinsten met prettige oorzaak en mooi vooruitzicht.

Gisteren zagen we al dat de Bitcoin op lange termijn geen gekke belegging is en ook op korte termijn de weg naar boven weer heeft gevonden. In de live koersen, die ik vandaag om 12 uur vastlegde, zien we dat de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins er nog steeds zin in hebben. De sterke stijging van de dagkoersen illustreren dat. De weekkoersen zijn nog steeds rood, dus dat impliceert dat er nog wat goed te maken is. Dit is de actuele stand van zaken:

bitcoin-top-5-cryptomunten-stijgen-door

Zoals altijd gaat men driftig op zoek naar de oorzaken. Een van de oorzaken is deze keer snel duidelijk. Na een stroeve start komt cryptohandelshuis Bakkt goed los. Aangezien deze dienstverlener zich vooral op institutionele beleggers richt is dit een goed teken. Dit toont dat men de cryptomarkt serieus neemt. Veel investeerders kijken dan ook verlekkerd naar het omzetrecord dat Bakkt meldde en hopen dat er meer komt.

Zoals we ook aan de negatieve weekkoersen zien is de Bitcoin nog niet aan een rally, maar meer aan een weg terug begonnen. Ook de stock-to-flow ratio (waarbij men de totale waarde van een beleggingsmiddel afzet tegen de hoeveelheid die in een jaar geproduceerd is) laat zien dat er nog een inhaalslag te maken valt. Volgens de s/f-ratio zou de waarde rond $ 8.400,- moeten liggen. In werkelijkheid is de waarde, inclusief de koersstijgingen van gisteren en vandaag nu $ 7.506,24. Zou de Bitcoin dit gat de komende dagen overbruggen?

3 reacties

  1. En morgen of … daalt hij weer.
    Het lijkt mij wel frustrerend dat met het schrijven van een artikel over …coins veel cijfers moet aanpassen, het gaat soms zo snel dat je de cijfers in je artikel wel 3 keer moet aanpassen als het daad werkelijk gepost wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *