De Blackberry Leap verruilt toetsenbord voor touchscreen

Blackberry-Leap
Als je aan Blackberry denkt, dan denk je al snel aan het fysieke toetsenbord dat ze al jaren onder hun telefoons hangen. De zojuist aangekondigde Blackberry Leap slaat echter een andere weg in.

Het nieuwe midrange toestel uit de keuken van Blackberry moet in april in Europa verschijnen. De Leap heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. De Qualcomm MSM 8690 processor zorgt voor de nodige rekenkracht, samen met 2GB aan RAM en 16GB geheugen.

Op de achterkant van de Leap is er een 8 megapixelcamera aanwezig, en een 2 megapixel selfiecamera op de voorkant. Volgens Blackberry houdt de 2800mAh accu het 25 uur vol als je hem intensief gebruikt. De prijs van de Leap ligt in Amerika op 275 dollar, wat omgerekend op 245 euro neerkomt.

[gv data=”EqCn9qj-DAw”][/gv]

Toetsenbord fanaten opgelet
Trouwe liefhebbers van het Blackberry toetsenbord zijn overigens nog niet vergeten. Op de Mobile World Congress toonde het bedrijf namelijk ook een gebogen smartphone met een uitschuifbaar keyboard. Voor de rest is er nog weinig over dit exemplaar bekend, al moet hij volgens Blackberry nog wel dit jaar verschijnen.

Blackberry-slider

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *