De Blackphone is gericht op privacy en beveiliging

De Blackphone is gericht op privacy en beveiliging
De nieuwe Blackphone waarbij je eigen privacy voorop staat zal over drie weken eindelijk beschikbaar komen.

De telefoon wordt gemaakt door een samenwerkingsverband tussen Silent Circle en Geeksphone. Onder de naam SGP Technologies hebben ze een telefoon ontwikkeld dat op een aangepaste versie van Android draait die de gebruiker veel meer controle over zijn eigen privacy zou moeten geven.

Via de website van de Blackphone kon je al een pre order plaatsen. Volgens de oprichter van SGP Technologies, Phil Zimmerman, hebben duizenden mensen dat al gedaan. In een artikel van Computerworld zegt hij ook dat KPN de telefoon gaat aanbieden in Nederland, België en Duitsland. KPN zou dan ook honderdduizenden toestellen afnemen. Wanneer deze precies in de winkels komen te liggen is nog niet bekend.

De telefoon is op zo’n manier beveiligd dat hij automatisch de WiFi uitschakelt zodra je buiten bereik bent. Hiermee voorkom je dat derden gebruik kunnen maken van WiFi-tracking. Daarnaast zullen er ook beveiligde apps op de telefoon beschikbaar zijn waarmee je versleutelde berichten kan versturen.

Alle gegevens worden via de servers van Silent Circle verstuurd. De encryptie code die wordt gebruikt is niet in het bezit van Silent Circle zelf waardoor zij de gegevens nooit kunnen inzien. Silent Circle kan dan ook nooit toegang geven tot deze gegevens, zelfs als de Nederlandse regering daarom vraagt.

Phil Zimmerman waarschuwt wel dat geheime diensten zoals de NSA altijd manieren zullen vinden om toch toegang te krijgen tot gegevens die via een Blackphone zullen worden verstuurd. Omdat tegen te gaan zullen er steeds updates beschikbaar komen om de telefoon ook voor de toekomst zo waterdicht mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *