De bouwhelm van de toekomst draait op Android

Bouwhelm
Zeg de klassieke gele bouwvakkershelm maar gedag. Over een tijdje werkt men met een helm van Daqri op hun hoofd, dat met augmented reality en Android een stuk meer doet dan alleen je schedel beschermen.

Het grote transparante vizier dat aan de helm bevestigd is, dient als een heads-up display, waar allerlei informatie op weergegeven kan worden. In tegenstelling tot Google Glass, is deze helm speciaal gemaakt voor mensen die in de industriesector werken.

Ingebouwde camera’s
Zo kunnen er instructies op het scherm verschijnen en andere zaken, zodat je door kan blijven werken terwijl je leest wat de volgende stap in het proces is. Ook zitten er verschillende beveiligingsmechanismen ingebouwd, die aangeven als er een gevaarlijke situatie dreigt. Camera’s die een 360-graden blikveld om de gebruiker heen geven, houden de omgeving continu in de gaten.

[gv data=”qIU456jtkmw”][/gv]

Prijskaartje
Het is ook mogelijk om draadloos verbinding te maken met smartwachtes, smartphones en andere apparaten, zodat je informatie van en naar de helm kunt verzenden. Kijk wel uit dat je de helm niet opzettelijk beschadigt, want het prijskaartje dat eraan komt te hangen is waarschijnlijk aan de hoge kant. Daar zorgen onder andere de twee Snapdragon processors wel voor.

Andry Lowery, president van Daqri, vertelt in een interview met de Wall Street Journal dat het bedrijf niet op de kleintjes let bij de constructie van de helm. Volgens Lowery zal de prijs dan ook dicht in de buurt komen te liggen van laptops die in het leger worden gebruikt. De vraag is dus of bouwbedrijven deze gadget/veiligheidsmaatregel massaal op gaan pikken als hij in oktober verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *