De Breathometer Mint laat weten als je uit je mond stinkt

Breathometer-Mint
Dit kleine Bluetooth-apparaatje is heel eerlijk, en zegt gewoon tegen je als het tijd is om je tanden te poetsen.

Het bedrijf Breathometer timmert al een aantal jaar aan de weg van de draagbare ademscanner. Hun eerste product was een blaastest die je in je telefoon kunt stoppen, zodat je direct je bloedalcohollevel kunt meten.

Resultaat na een paar seconden
Hun nieuwste product is de Mint, een kleine groene gadget die je niet alleen met je slechte adem confronteert, maar ook laat weten als je uitgedroogd bent of raakt. Door de Mint een paar seconden in je mond te stoppen, detecteert het automatisch de (bacteriën in de) lucht en via de Breathometer app op je smartphone zie je vervolgens hoe het gesteld is met de kwaliteit van je mondlucht.

Breathometer-Mint

Volgens de makers is het niet alleen handig om te weten of je maar beter een kauwgommetje (of twee) kunt kauwen, maar dat de gezondheid van je mond een belangrijke indicatie is van je algehele gezondheid. Door mensen hier meer bewust van te maken, hoopt Breathometer dat de algemene gezondheid toeneemt.

Crowdfunding
Op dit moment is er een Indiegogocampagne aan de gang om de productiekosten van de Mint te vergoeden. De ademtest zal in augustus verschijnen voor 99 dollar, al kunnen de mensen die er vroeg bij zijn er eentje bestellen voor 89 dollar via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *