Camera van je Android-toestel kiest straks zelf de beste foto

Auteur: , 4 Reacties
Burst-modus-camera

Google werkt aan een nieuwe functie in de camera-app van Android, die uit een reeks in burstmodus genomen foto's automatisch de beste(n) in de reeks kiest.

De site Android Police ontdekte dat via code in de laatste update van de camera.

De app zou zelf een analyse gaan starten nadat in borstmodus een serie foto’s is gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar zaken als kleurverzadiging en scherpte, maar ook naar specifieke criteria voor portretfoto’s. Hij zou bijvoorbeeld checken of gezichten op de foto’s goed te zien zijn en of mensen hun ogen open hebben. Vervolgens wordt aan de gebruiker een lijst voorgelegd waarin de foto’s gerangschikt zijn naar hun score in de analyse.

Op oudere modellen van Samsung-smartphones bestond al de functie BestFaces, die foto’s in burstfoto’s combineerde tot een enkele foto. Op de S6 is de feature echter verdwenen.4 reacties

Borstfoto’s? Volgens mij zat de schrijver in de war met iets… Haha


Overigens is dit voor digibeten wel leuk, maar ik kies nog altijd zelf graag de mooiste foto uit… Maar ik heb dan ook geen Android toestel.
@autobart: dat is het verschil tussen android en apple he…. op een apple telefoon wordt een borstfoto automatisch verwijderd :-P
@Griffin: Dat geloof ik helemaal… Maar ik heb het geld er niet voor over om een Apple product te kopen haha :P
@autobart: Heh, Freudiaans I guess.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).