De Cannabix is een blaastest voor drugsgebruik

Marihuana-blaastest
Met deze uitvinding wordt het gemakkelijker om te bewijzen dat iemand een jointje gerookt heeft.

Cannabix is een blaastest zoals we die al jaren kennen voor alcohol, die geen drank maar marihuana detecteert. Voorlopig gaat het hier nog om een prototype, maar de makers hebben er vertrouwen in dat hun uitvinding in de toekomst veel gebruikt gaat worden.

THC
De Cannabix ontdekt tetrahydrocannabinol (THC), een belangrijk ingrediënt voor cannabis, nadat je in het mondstok geblazen hebt. Daarna krijg je op het scherm te zien of er THC gevonden is, waarna een rood en een groen lampje het definitieve oordeel vellen. Dit gaat een stuk sneller dan een speeksel- of urinetest, waarbij je soms 72 uur moet wachten op de resultaten. De THC-stof komt naast drugs ook op de werkvloer voor in sommige bedrijven, dus daar kan de Cannabix ook helpen om te ontdekken of er ergens een lek is waar het stofje uitkomt.

Voorlopig zijn de makers nog niet van plan om de Cannabix commercieel op de markt te brengen, en hopen ze dat hun uitvinding wordt opgepikt door de politie en grote bedrijven. Tegen het einde van 2015 is de Cannabix klaar voor gebruik.

[gv data=”hkmA5v7OrOg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *