De COBI maakt je fiets high tech met een smartphone

COBI
COBI is een houder voor je telefoon op je fiets, zodat je zelfs van een oude roestbak een high tech stukje techniek maakt met tal van handige technische snufjes.

Middels een speciaal gemaakte houder klik je jouw smartphone met gemak vast aan je fiets, die je om je stuur heen kunt schuiven. Zo kun je dus niet alleen naar je telefoon kijken tijdens het fietsen, middels een speciale losse controller (die ook om je stuur past) kun je er ook tijdens het rijden allerlei commando’s aan geven. Maak je overigens niet al te druk om regen of modder, je schermt je telefoon helemaal af middels een de speciale Mount Case, die je toestel volledig omgeeft.

COBI app
Een speciale COBI-app zorgt voor de verbinding tussen je smartphone en je fiets. Dit zorgt ervoor dat de lichten automatisch aangaan als je in de buurt komt (handig als je hem kwijt bent op het station), maar geeft je ook een scala aan handige mogelijkheden, zoals navigatie en het luisteren naar muziek.

COBI-controller

Door al deze functies samen te laten werken met dezelfde controller, kun je heel gemakkelijk tijdens het rijden een ander nummer kiezen of met een vriend bellen, terwijl je kijkt waar je heen moet fietsen op het navigatiescherm. Ook handig: in de houder zit een oplader ingebouwd, die je telefoon tot vijf keer toe kan opladen.

Kickstarten maar
Klinkt allemaal enorm handig en veelbelovend, maar voordat je jouw trouwe tweewieler een upgrade geeft, zul je COBI eerst moeten ondersteunen via Kickstarter.

[gv data=”BF2cTcYZVxg”][/gv]

Middels deze crowdfundingcampagne hoopt het team genoeg geld (100.000 dollar) op te halen voor de productie. Bij een donatie van 115 dollar krijg je jouw eigen COBI in het tweede kwartaal van 2015 toegestuurd, als je een e-bike hebt. Bij een normale fiets krijg je de Basic-versie, die je 159 dollar kost.

Nog geen reacties

    • @599gto: “Maak je overigens niet al te druk om regen of modder, je schermt je telefoon helemaal af middels een de speciale Mount Case, die je toestel volledig omgeeft.” – ook als het regent 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *