De dagen van Satoshi Nakamoto zijn geteld

Auteur: , Geen reacties
John-McAfee-Satoshi-Nakamoto

John McAfee is er klaar mee en kroop weer achter de PC

Vorige week berichtten wij al dat er weer een hoop gedoe is rond de oprichter(s) van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Wie dacht dat met de delisting van de Bitcoin SV de storm in een glas water zou blijven hangen komt bedrogen uit. Zoals we zagen reageerden de koersen negatief. Hoewel dat dipje na een dag weer hersteld was, is de zorg bij investeerders er niet minder door. Er werd dan ook vanaf diverse kanten gereageerd.

John McAfee, de voormalige oprichter van McAfee antivirus-programma’s, liet van zich horen. Hij is bang voor de invloed van de geruchten rond Satoshi en vreest zelfs voor het vertrouwen in de markt. Nu is die reputatie al wat bijzonder, al was het maar omdat McAfee beloofde om zijn eigen geslachtsdeel op te eten als de koers eind 2020 geen miljoen bedraagt. Toch vindt McAfee dat hij nu de hoeder van de Bitcoin moet zijn en gaat hij eigenhandig Satoshi Nakamoto de nek omdraaien.

Wees gerust, hij is geen moord van plan. Wel heeft hij bekend gemaakt dat hij weet wie er achter Satoshi Nakamoto schuil gaat of schuil gaan. Hij heeft aangegeven dat hij de echte Satoshi ‘een aantal dagen’ de tijd geeft om zichzelf bekend te maken. Doet hij dit niet, dan belooft/dreigt McAfee hem zelf te ontmaskeren.

In een heuse Twitterstorm is hij helder. Hij is zeker van de identiteit van Nakamoto en zegt die te kunnen bewijzen. Daarbij geeft hij aan dat het geen prettig verhaal is. Ook ontkende hij dat hijzelf als (een van de leden van team) Satoshi door het leven gaat. Wel geeft hij aan dat hij zijn kennis over hacking en de-hacking heeft gebruikt en de identiteit(en) achterhaald heeft door social engineering. Het wordt dus naar verwachting deze Pasen Nakamoto zoeken in plaats van eieren.

Zouden de dagen van Satoshi nu echt geteld zijn?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).