De details van de displays van iPhone 12 zijn nu bekend

iphone-12-oled-beeldscherm-samsung
Naast de hoge verversingssnelheid kunnen we nog een vernieuwing verwachten.

We konden eerder al melden dat Apple vol inzet op de iPhone 12 als gaming-telefoon door de hoge verversingssnelheid. Het blijkt dat zij nu nog meer aan het display veranderen. In Korea melden de bekende ‘ingewijden’ namelijk dat Samsung en LG de OLED-schermen gaan leveren voor de iPhone 12-serie. Dit is voor LG een opsteker, aangezien zij pas sinds de iPhone 11 Pro Max schermen mag leveren. Waar er een nieuwe ster aan het firmament verschijnt dooft er vaak een oude en dat zou in dit geval het eveneens Koreaanse ‘BOE’ zijn.

Opvallend is dat men in het artikel tussen de regels door aangeeft dat LG blij mag zijn met hun positie van co-leverancier aangezien zij volgens het bericht duidelijk inferieur zijn ten opzichte van de concurrent Samsung. Samen met Samsung zal LG de schermen leveren voor de goedkoopste van de drie iPhone-varianten met beeldscherm van 6.1 inch. Hiermee zal het touch screen, zoals gebruikelijk, door een dunne filmlaag over de glasplaat worden aangebracht. De duurdere varianten met OLED-beeldscherm van 5,4 resp. 6,7 inch zullen uitsluitend door Samsung geleverd worden. Samsung zal hierbij de nieuwe Y-OCTA-technologie toepassen. Deze formaten en indeling naar prijsniveau sluiten aan bij de eerdere geruchten over de iPhone, die ook al op wat revolutionaire veranderingen duiden.

Met deze techniek is de touch-functie in het scherm verwerkt en hoeft er dus geen aparte filmlaag te worden aangebracht. Hiermee kan het scherm nog dunner worden en reageert het toestel nog nauwkeuriger. Dit sluit natuurlijk goed aan bij de vingervlugheid die je als gamer wilt benutten.

Uiteraard zijn we benieuwd naar het verschil in de praktijk. Zeker omdat de Koreaanse bron weet te melden dat Samsung tot het uiterste is gegaan om de deal te krijgen. Heeft deze bodemprijs gevolgen voor de kwaliteit? Daarnaast is de keerzijde van de medaille dat je dus in het geval van een probleem met touchscreen het hele scherm moet vervangen en je niet met een nieuwe film kunt volstaan. Gezien de reputatie van Apple als het op reparaties aankomt is dat wellicht niet de meest budgetvriendelijke consequentie van de vernieuwing.

Bron: Etnews.com (Engels)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *