De drie belangrijkste onthullingen van het Microsoft-event

Auteur: , 10 Reacties
Microsoft event

Microsoft had het vandaag flink op z'n heupen, want het techbedrijf heeft een hele rits aan nieuwe producten gelanceerd.

De geruchten over een nieuwe Surface-tablet en Lumia-telefoons gingen al langer, maar vandaag werden ze eindelijk officieel. Daarnaast presenteerde Microsoft een tablet en een nieuwe wearable. Deze drie nieuwe producten zijn wat ons betreft het interessantst.

Lumia 950 en 950 XL
Microsoft toonde vandaag zijn eerste Windows 10-telefoons aan het grote publiek. De specificaties kenden we al, dus die sommen we niet nogmaals voor je op. Wel nieuw: de Lumia’s krijgen vloeistofkoeling. Wat verder vooral interessant is: gaat Windows hiermee eindelijk weer aan marktaandeel winnen op de smartphonemarkt. Het zal ons benieuwen, want voor het grote publiek bieden beide telefoons geen écht onderscheidende features, maar kosten wel minimaal 599 euro. Iets zegt ons dus dat veel mensen aan hun iPhone of Android-toesten vast gaan houden.

Surface Pro 4
De Surface Pro 4 is een ontzettend belangrijk apparaat voor Microsoft. Apple komt binnenkort namelijk met de iPad Pro, dus er is voor het bedrijf veel aan gelegen dat zij de beste tablet met laptop-aspiraties maken. Het scherm is zo’n 20 procent groter dan voorheen (12,3″), terwijl de processor 30 procent sneller is geworden. Dat maakt de Surface Pro 4 ongeveer de helft sneller dan een Macbook Air, zo stipte Microsoft maar al te graag aan.

Microsoft heeft ook het toetsenbord verbeterd. De toetsen hebben meer ruimte en naast het touchpad is een vingerafdrukscanner toegevoegd, zodat je sneller dan ooit kunt inloggen. Verder wordt de tablet geleverd met de Surface Pen, zodat je volop kunt tekenen of schrijven op je tablet. De Amerikaanse vanafprijs bedraagt 899 dollar.

Surface Book
Het is een opvallende stap, maar Microsoft maakt ‘m toch: het bedrijf komt met een eigen laptop. De Surface Book krijgt een 13,5″ scherm dat aanraakgevoelig is, zodat je ook hier met de Surface Pen aan de slag kunt. Verder is ook het scherm los te koppelen, maar beschik je over een comfortabeler toetsenbord dan bij de Surface Pro 4.

Microsoft belooft dezelfde prestaties als een gamelaptop, terwijl de accu 12 uur mee moet gaan. Het bedrijf heeft gekozen voor de nieuwe Intel Skylake-processoren, die niet alleen meer power leveren, maar ook zuiniger zijn. Verder hebben de Amerikanen slim gebruik gemaakt van het toetsenbord, want hier zit een videokaart van Nvidia in verwerkt. Ook hier werd de vergelijking getrokken met Apple, want de Surface Book zou twee keer sneller zijn dan de Macbook Pro. De Amerikaanse vanafprijs bedraag 1499 dollar.10 reacties

Die surface book ziet er wel érg interessant uit!
Leuk die telefoons. Jammer alleen dat er maar 4 apps zijn voor Windows Telefoons.
Zijn wel meer dan 4 apps hoor. Heb een lumia van werk en wat ik nodig heb is er. En meer zelfs
Bij Apple wzren dit drie aparte artikels geweest wel. Valt hard op zo
@BloodSeaker: Tsja dat is het probleem met fanboys als bloggers op een algemeen techblog, dan krijg je dat.
@BloodSeaker: Je hebt gelijk maja helaas zitten we hier op een apple blogje..
Een Windows 10 telefoon, dan weet je tenminste zeker dat er altijd iemand aan de andere kant naar je luisterd ;-)
Staat nog fout in, want volgens MS is de vingerafdrukscanner op de surface er enkel op de US versie
“Het zal ons benieuwen, want voor het grote publiek bieden beide telefoons geen écht onderscheidende features, maar kosten wel minimaal 599 euro. Iets zegt ons dus dat veel mensen aan hun iPhone of Android-toesten vast gaan houden.”

Tov iPhone veel meer bang for bucks (snellere hardware voor minder geld), irisscanner, continuum, veel betere camera, universal apps en glance.

Tov Android centraal updatesysteem, betere camera, universal apps, glance, meer gesloten dus veiliger.

Inderdaad, de nieuwe iPhone/Nexus is meer onderscheidend???
@kluutmaran: Vergeet ik nog uitbreidbaar geheugen, usb c (snel laden en snel gegevensoverdracht), FM radio (al is dat enkel voor degene met kleine inetbundel) en vervangbare batterij.
Het eerste wat die surfacebook bij mij oproept is: Hey Mac is that you?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).