De eerste iOS 10.0.1 jailbreak is hier [video]

iOS 10 jailbreak
Je kon er donder op zeggen.

iOS 10 is nog maar net uit, maar een tiener is er al in geslaagd om het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple te jailbreaken. Tegenover Motherboard zegt de hacker dat het hem slechts 24 uur heeft gekost om zwakke plekken binnen het OS te ontdekken, om vervolgens toe te slaan.

Het gaat hier om een jailbreak op de publieke versie van iOS 10 (10.0.1) en dus geen beta of golden master. Apple vertelde tijdens de keynote dat de iPhone 7 de beste iPhone ooit was, maar blijkbaar niet op het gebied van veiligheid.

De tiener is online actief onder de schuilnaam qwertyoruiop. Zijn echte naam is Luca Todesco en de 19-jarige heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van het kraken van iPhones. Volgens Todesco was het een pittigere klus om iOS 10 binnen te dringen, maar het is hem gelukt.

Voor nu wil Todesco de jailbreak voor zichzelf houden. De hacker overweegt zijn verzamelde informatie met Apple te delen. De techgigant biedt een financiele vergoeding aan hackers die verslag doen van bugs en kwetsbaarheden. In een bewijsvideo laat de tiener zien dat het hem daadwerkelijk is gelukt om de nieuwste iPhone te hacken.

[gv data=”Ds7NBOcWJ88″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *