De eerste opvouwbare iPhone komt eraan

iPhone X
Opvouwbare telefoons… Als de geruchten kloppen brengt Samsung er snel één op de markt, maar ook Apple zou niet te lang willen wachten.

Volgens het Zuid-Koreaanse The Bell werken Apple en LG samen aan een buigbaar OLED-scherm en een flexibele printplaat, zodat je de hele telefoon kunt buigen. Apple kiest voor LG als partner, omdat de techgigant Samsung niet helemaal vertrouwt. Tim Cook & Co zijn als de dood dat zijn grootste concurrent met een idee van Apple aan de haal gaat.

LG heeft een speciaal team samengesteld om aan de buigbare onderdelen te werken. De Zuid-Koreanen hebben zelf al een buigbare accu op de plank liggen, dus niet alle concepten hoeven opnieuw ontwikkeld te worden. Het zou de bedoeling zijn om in 2020 met een buigbare iPhone te komen.

Het is niet de eerste samenwerking tussen LG en Apple. Zij produceren bijvoorbeeld al de displays voor de Apple Watch. De productie-aantallen voor de iPhone X liggen echter stukken hoger en aan die enorme vraag zou LG nog niet kunnen voldoen. Daarom viel de keuze uiteindelijk alsnog op Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *