De eerste Ubuntu telefoon verschijnt volgende week

Auteur: , Geen reacties
Ubuntu-te-koop

Na de crowdfundingcampagne van Ubuntu werd het erg stil, maar vandaag meldt het bedrijf dat hun eerste toestel vanaf volgende week te koop is in Europa.

Als je een exemplaar wilt bemachtigen, zul je er alleen wel snel bij moeten zijn. Als een promotiestunt wordt de eerste lichting van de toestellen verkocht middels zogenaamde ‘flash sales’, wat betekent dat je de Twitter-accounts van Ubuntu en fabrikant bqreaders goed in de gaten zult moeten houden. Wanneer het toestel ‘gewoon’ wordt verkocht is nog niet bekend.

€169,90
Zij zullen je namelijk op de hoogte stellen als de Aquaris E4.5 Ubuntu Edition weer te koop is. Fabrikant BQ past een bestaand Android model aan om het besturingsprogramma Ubuntu te draaien, en verkoopt deze voor €169,90. Niet zo duur dus, en dat merk je aan de specificaties van het toestel. Het 4,5-inch scherm heeft een qHD resolutie van 540×960, de processor heeft een 1,3GHz quad-core Mediatek chip en er is geen optie voor LTE. Ook is de opslagcapaciteit maar 8GB, al is dit uiteraard wel uit te breiden met een microSD.

Ubuntu-Overview

Ook zijn er twee micro-SIM ingangen aanwezig. Naast de acht megapixelcamera op de achterkant, is de vijf megapixelcamera op de voorkant van de Aquaris dan wel weer indrukwekkend, en vooral de selfiefans onder ons zullen daar hun lol dus mee op kunnen.

Scopes
De concurrentie voor relatief goedkope smartphones is echter groter dan ooit (Moto, Lumia), en Ubuntu hoopt zich dan ook te onderscheiden met Scopes; een vernieuwde interface die alle content direct op je homescherm weergeeft, zonder dat je er een app voor hoeft te openen. Door verschillende homeschermen in te stellen, kun je op die manier bijvoorbeeld al je video-apps tegelijk bij elkaar open hebben staan.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).