De eerste zelfstrikkende basketbalschoen is hier

De eerste zelfstrikkende basketbalschoen is hier
De schoen werkt samen met een app op je smartphone.

De zelfstrikkende schoen gaat het helemaal worden in 2019. De Amerikaanse schoenenfabrikant Nike gaf al eerder een tipje van de sluier en nu is het product officieel aangekondigd. Maak kennis met de Nike Adapt BB. Zelfstrikkende schoenen die zich op comfortabele wijze naar jouw voeten zetten.

De Adapt BB is ontworpen voor basketbalspelers. Het zelfstrikkende systeem heeft Nike de toepasselijke naam FitAdapt gegeven. De schoen maakt verbinding met een app op je smartphone. Vervolgens kun je via de app aangeven hoe strak of hoe los de veters zich moeten strikken aan je voeten. Wist je bijvoorbeeld dat je voet tijdelijk groter kan worden tijdens het sporten? Zeker bij basketbal, waar de voeten veel bewegingen maken kan het behoorlijk warm worden. De schoen kan zich daarop aanpassen, waardoor het comfort behouden blijft. Niet dat je halverwege knellende voeten krijgt of telkens je schoen opnieuw moet strikken.

De schoen is daarom niet alleen cool qua ontwerp, maar ook nog eens slim en praktisch. Een nadeel is dat je de sportschoen moet opladen. De schoenen gaan ongeveer 14 dagen mee op een volle lading. Het oplaadproces neemt circa drie uurtjes in beslag. Opladen kan door middel van de Qi draadloze laadtechniek.

Vanaf februari liggen de schoenen in de winkel voor 350 dollar. De verwachting is dat Nike de technologie gaat gebruiken om meer zelfstrikkende schoenen op de markt te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *