De elf beste videogame collector’s editions

Resident-Evil
Verpakkingen van games hoeven lang niet alleen functioneel te zijn om te scoren. Deze elf speciale edities zijn soms enorm onpraktisch, vaak heel duur en in enkele gevallen zelfs een beetje creepy.

11. Splinter Cell Blacklist
Splinter-cell
Het meest recente avontuur van superspion Sam Fisher speelt zich deels af op een enorm vliegtuig. Daar houdt zijn team de vijand in de gaten en liggen al zijn gadgets verstopt. De collector’s edition geeft je een radiografisch bestuurbare replica van dit zwarte stealthschip. Ook krijg je wat extra info over het verhaal middels een stripboek, maar zeg nou eerlijk: dat bundeltje papier is niet de reden dat Blacklist in dit lijstje staat.

10. Dead Island: Riptide
Dead-Island-Riptide
Deze bebloede torso is eerder luguber dan tof. Om de zombiegame van uitgever Deep Silver wat media-aandacht te geven, werd deze controversiële marketingstunt bedacht. Het leek ze wel een leuk idee om een bloederige romp mee te leveren, voor op de schouw of als boekensteun bijvoorbeeld. In Dead Island: Riptide zelf sla je ook genoeg zombielichamen tot pulp met allerlei voorwerpen, maar daar hoeven we als we onze console uit hebben gezet niet op deze manier aan herinnerd te worden.

09. Call of Duty: Black Ops
Black-Ops
Er was een aantal jaar dat de Call of Duty-games een wedstrijdje leken te voeren om ieder jaar met een nog gekkere collectors edition op de proppen te komen. Een nachtkijker die ook echt werkte kreeg je met Modern Warfare 2 meegeleverd en Black Ops laat je rondracen met een RCXD, een van de beroemde killstreaks in de game. Het cameraatje op de auto werd (uiteraard) vrijwel direct gebruikt voor allerlei ongeoorloofde zaken.

08. Fallout 3: Survival Edition
Fallout-3
Als je in de post-apocalyptische wereld van Fallout 3 wilt overleven, kom je niet ver zonder de hulp van je PIP-Boy. Deze uit de kluiten gewassen smartwatch houdt je gezondheid in de gaten, laat weten wat er in je rugzak zit en waar je naartoe moet voor je volgende opdracht. De Survival Edition lijkt rechtstreeks uit de wereld van de game te komen. Niet alleen krijg je een klok die eruit ziet als een PIP-boy, ook zit er een vrolijke bobble-head bij en een lunchtrommel die in de game overal op straat rondslingeren. Fallout-larpers kunnen zich hier dus prima mee vermaken.

07. Batman: Arkham Asylum
Arkham-Asylum
Wij zijn bijna bereid om het schijfje met de game erop aan de kant te leggen, want deze Batarang is natuurlijk de droom van iedere Batmanfan. Ook het doktersmanuscript geeft wat interessante achtergrondinformatie over de criminelen die in het zwaarbewaakte Arkham Asylum achter slot en grendel zitten. Bovendien is Arkham Asylum misschien wel de beste Batmangame ooit gemaakt. Maar die Batarang. Die overtreft alles.

06. Watch Dogs: Vigilante Edition
Watch-Dogs
Ook het onlangs gelanceerde Watch Dogs kreeg van Ubisoft flink wat goodies mee. Mocht je nog wat gear nodig hebben voor die bankoverval die je in de planning had staan, dan kun je je met deze Vigilante Edition prima vermommen als hoofdpersoon Aiden Pearce. Of ga in deze outfit op een straathoek staan met je smartphone, en speel de meesterhacker na. Maar kijk ons niet aan als je ineens opgepakt wordt.

05. Hitman: Absolution
Hitman
In deze lugubere game draait alles om het ombrengen van jouw doelwitten. Dit gaat vaak niet zachtzinnig, en daarom krijgt Hitman: Absolution ook een 18+ stickertje opgeplakt. Waarom er dan zo’n kindvriendelijk poppetje bij wordt geleverd (op de twee gedempte pistolen na misschien) weten we niet, maar hij zou niet misstaan op een doorsnee game-kamer.

04. Halo 3
Halo-3
Halo 3 werd destijds aangeduid als het laatste avontuur van de Master Chief. Met de slogan ‘Finish the fight’ doken miljoenen gamers voor de ‘laatste’ keer in het harnas van de ruimtesoldaat, om de Covenant voorgoed te vernietigen. Wat is er dan mooier om de helm van deze Spartan als aandenken te bezitten. Een paar jaar later ging Microsoft weer vrolijk verder met Halo 4, maar dat maakt deze gedetailleerde helm er niet minder tof om. Staat overigens ook prima op het hoofd van je huisdier.

03. Uncharted 2: Fortune Hunter Edition
Uncharted-2
We vinden deze speciale editie niet eens zo mooi, maar het is vooral het prijskaartje dat deze Fortune Hunter Edition zo belachelijk bijzonder maakt. Op Ebay gaat deze game namelijk voor 2.300 dollar over de toonbank. Omdat er minder dan vierhonderd van geproduceerd zijn, speuren fans van Nathan Drake het internet af, op zoek naar een degelijke prijs voor dit boek met een dolk en een game erin.

02. Destiny: Ghost Edition
Destiny
Waarschijnlijk gaat de Ghost Edition van Destiny een soortgelijk lot tegemoet als de Fortune Hunter Edition. Door wat miscommunicatie zijn er veel te weinig edities gemaakt om het enorme aantal pre-orders bij te kunnen benen. Voor 150 dollar kreeg je naast een hoop papierwerk ook een replica van Ghost, het robotje dat door Peter Dinklage vertolkt wordt in de game. Inmiddels staan ze al voor het dubbele te koop op internet, dus als je zo’n zeldzame pre-order in je bezit hebt, is het wijs om hem heel veilig (en ongeopend) te bewaren.

01. Resident Evil 4
Resident-Evil
Dit is tegelijk de tofste en meest onpraktische gadget die samen met een game geleverd wordt. Met deze kettingzaagcontroller jaag je iedereen de stuipen op het lijf, en maak je praktisch iedere game onspeelbaar door de onhandige manier waarop je dit bakbeest in je handen moet houden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *