De Emberlight adapter verandert je lamp in een smartlamp

De Emberlight adapter verandert je lamp in een smartlamp
We zien steeds meer producten op de markt komen die ons leven in huis makkelijker maken. Deze Emberlight adapter is er daar één van.

Hiermee is het namelijk mogelijk om bestaande lampen in je huis te veranderen in een smartlamp. Je bent dan ook niet verplicht om voor elk lichtpunt in je huiskamer een nieuwe ‘dure’ smartlamp aan te schaffen. We zagen eerder al de Homey voorbij komen die door twee Nederlanders wordt ontwikkeld. Hiermee zou je perfect in combinatie met de Emberlight de verlichting in je huis via de app kunnen aansturen.

De Emberlight wordt namelijk geplaatst tussen de lamp en de fitting. Via een app op je telefoon is deze dan te bedienen. Hij maakt vooralsnog alleen verbinding via wifi, maar daar komen in de toekomst misschien nog andere verbindingsmogelijkheden bij. Hij is zelfs zo geprogrammeerd dat de lamp automatisch uitgaat als er geen beweging meer in de kamer wordt gedetecteerd.

Omdat de Emberlight zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevind is er nog maar weinig bekend over de app en hoe deze te gebruiken is. Misschien zien we de Emberlight wel terug op Kickstarter en kunnen we eindelijk echt beginnen met onze woning ‘smart’ te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *