De FBI kan bijna geen hackers vinden die geen wiet roken

De FBI kan bijna geen hackers vinden die geen wiet roken
Het Federal Bureau of Investigation (FBI) wil graag personeel dat zich onthoudt van drugsgebruik, maar op de IT-afdeling wordt daar wellicht een uitzondering voor gemaakt.

De FBI zet steeds zwaarder in op het bestrijden van cybercriminaliteit. Om buitenlandse hackers en aanvallen af te weren mag de Amerikaanse dienst van het Congres daarom dit jaar nog 2.000 computerspecialisten aannemen. Daarbij lopen ze echter tegen een klein probleem aan: veel computergenieën en hackspecialisten die komen solliciteren schuwen het roken van wiet niet. Blazen en programmeren gaan bij veel van deze hackers hand in hand, en dat zet de FBI voor een dilemma.

In de Wall Street Journal laat FBI-topman James B. Comey weten dat sommige sollicitanten het liefst onderweg naar het sollicitatiegesprek nog even een joint opsteken. Dat terwijl de FBI een zeer streng beleid heeft tegen drugsgebruik. Zelfs als je geen wiet rookt, maar dat in de voorgaande drie jaren wel hebt gedaan, wordt je afgewezen.

De FBI worstelt volgens Comey nu met de vraag of ze het strenge marihuanabeleid wellicht moeten gaan aanpassen, om zo toch toegang te krijgen tot de beste computerspecialisten van de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *