De Gi-Bike is een elektrische vouwfiets voor de toekomst

De Gi-Bike is een elektrische vouwfiets voor de toekomst
Met deze fiets willen de makers een alternatief bieden voor de onhandige vouwfietsen die nu door forensen worden gebruikt.

We zagen eerder al een vouwfiets ter grootte van een paraplu en de Vanhawk Valour. De Gi-Bike combineert deze twee fietsen en zoekt nu via Kickstarter genoeg geld om de fiets in productie te nemen. De bedenkers van de fiets Agustin Agustinoy, Eric Sevillia en Lucas Toledo hebben de fiets ontwikkeld voor het drukke verkeer in New York.

De Gi-Bike is een elektrische vouwfiets voor de toekomst

Vaak zie je mensen stoeien om met een vouwfiets de trein in te komen. Met deze Gi-Bike heb je maar één handeling nodig om de fiets te veranderen in een soort trolly. Je kan de fiets dan als een koffer op wielen meenemen in de trein.

De fiets beschikt over een accu met een actieradius van 65 kilometer. Hij neemt het fietsen niet volledig van je over maar assisteert je daarbij, net zoals de fietsen die we kennen op de Nederlandse markt. Het handige aan deze fiets is dat hij ook je telefoon kan opladen tijdens het fietsen.

Er is ook extra aandacht besteed aan de veiligheid. Zo heeft de fiets slimme LED’s in het voorwiel waarmee je de voorkant verlicht. Een tweede slimmigheid is dat de fiets automatisch op slot gaat als je verder dan drie meter van de fiets verwijderd bent. Dit gaat via een app op je telefoon die automatisch verbinding maakt met de fiets.

Om de fiets in prodcutie te nemen hebben de makers 400.000 dollar nodig. Of ze dit gaan redden met nog maar 28 dagen te gaan is maar zeer de vraag. Maar het concept zelf is zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *