De Gionee Elife E7 is een Chinese krachtpatstelefoon

Gionee Elife E7
Het Chinese Gionee heeft een nieuw vlaggenschiptelefoon geïntroduceerd, een flink apparaat dat tot de nok is gevuld met heftige hardware.

Er gingen al even geruchten over de niet misselijke specificaties van de Gionee Elife E7, en die zijn bij de lancering in China waargemaakt. Alleen dat-ie een 2K scherm zou krijgen was niet waar. Wat wél klopt is dat er een Snapdragon 800-processor in ligt. De telefoon komt met 3 GB aan werkgeheugen en heeft in de goedkoopste uitvoering 16 GB aan opslagruimte. Het scherm meet 5,5 inch, heeft een 1080p-resolutie en is bedekt met een laagje Corning Gorilla Glass 3.

Snapdragon on speed

Er komt overigens ook een versie met LTE (4G), waarbij Gionee ervoor gekozen heeft om de kloksnelheid van de processor iets omhoog te gooien: 2,5Ghz in plaats van 2,2Ghz. Daarmee is het meteen de snelste Snapdragon-chipset op de markt.

De Elife E7 is volgens Gionee echter mee dan de zoveelste Android-phablet uit China, volgens de makers is de 16 megapixelsensor van de camera namelijk de beste ooit in een telefoon. Tuurlijk, zouden wij ook zeggen als we een smartphonebakker waren. Maar op papier stelt het best wat voor. Achter de Largan M8-lens zit een 1/2,3-inch sensor van OmniVision in met grote 1.34µm pixels, waardoor de camera volgens de CEO van Gionee nu al beter presteert dan de nog niet aangekondigde Samsung Galaxy S5. Oh, en de 8 megapixel camera aan de voorkant zou al beter zijn dan de iPhone 5S. Ambitie kan ze niet ontzegd worden.

Vanaf 5 december begint Gioneemet de uitlevering. De Chinese prijs is omgerekend 325,35, maar voor de versie met de Snapdragon-processor die op 2,5 GHz draait mag minimaal 420 euro worden neergelegd
[lg_folder folder=”Gionee/Elife_E7/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

  1. Wat een apparaat zeg!
    Gelukkig ziet hierin wel een Snapdragon processor.
    Zijn nog steeds de beste (hoewel die van Huawei ook niet verkeerd zijn)

    • @bofkont: Op mijn Huawei toch niet. Werkt vlotter dan mijn Samsung in de tijd, moet qua bouwkwaliteit niet onderdoen voor mijn vroegere HTC, integendeel. En de batterij houdt het lang uit.
      Als je voor je euro’s zoveel mogelijk kwaliteit, specs en betrouwbaarheid wil, kan je niet om Huawei heen. De andere Chinese merken weet ik niet zo.

      • @luxaeterna: klopt helemaal!

        mn vriendin heeft nu de huawei ascent p6
        superdun! solid gebouwd, razendsnel met zn quadcore (zeker voor z’n prijs van 330,- )
        en het werkt! kga ze dan ook erg goed in de gaten houden, zoiets als Samsung gaat t em niet worden, die hebben als je t mij vraagt al genoeg markt in handen & met de marketing campagnes die ze nu voeren lijkt dat alleen maar heftiger te gaan worden…
        + plastic behuizing voor je vlaggenschip model? -_-
        zo gaan ze wel stuk ja / kopen mensen een nieuwe… :\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *