De Honor 7i heeft een geflipte camera

De Honor 7i heeft een geflipte camera
Draaibare cameramodules gaan het helemaal worden in 2015.

In navolging van Oppo heeft ook het Chinese Huawei een telefoon gepresenteerd met een camera die zowel aan de voor- als achterkant dienst doet. In de linker bovenhoek van de Honor 7i zit een 13 megapixel camerasensor van Sony, met een f/2.0-diafragma. Goed genoeg voor het reguliere fotowerk, en met een druk op de selfieknop klapt de camera om en kun je selfies in hoge kwaliteit nemen.

Vingerafdrukscanner aan de zijkant

De telefoon heeft meer noviteiten. Zoals een vingerafdrukscanner, maar niet op de plek waar je hem doorgaans verwacht. Huawei heeft hem namelijk in de zijkant van het toestel geplaatst. Iets dat Sony eveneens van plan is met de volgende Xperia Z. Huawei claimt dat ze dit voor elkaar hebben gekregen door de scanner kleiner te maken dan die in eerdere toestellen.

Onder de kap ligt een Snapdragon 616-processor, ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 32 GB. Het scherm heeft een diagonaal van 5,2-inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Stroom komt van een accu met een capaciteit van 3000mAh.

In China gaat de telefoon weg voor 1899 yuan, omgerekend zo’n 260 euro. Of de telefoon ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

[gv data=”9OFOOITX6zo”][/gv]

[lg_folder folder=”Huawei/Honor_7i/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Ik heb al eerder even gekeken naar Chinese smartphones want die zijn een stuk goedkoper. Ik vraag me af of alle telefoons wel werken hier en wat voor een kwaliteit je kan verwachten? Ik denk ook dat dit wel een goed onderwerp is voor Apparata om een artikel over te schijven.

  2. Dit is een goede ontwikkeling zeg, laat die onzin frontcamera weg en in plaats daarvan 1 goede die aan beide kanten te gebruiken is. Bijna iedereen maakt tegenwoordig selfies, dus is het beter dat je dan een goede camera hebt.

    • @gop1: Klopt helemaal … Zag je vroeger ook bij compact camera’s waarbij men het display kon draaien.
      Bij een smartphone zal het wel lastiger zijn om een sterke unibody te maken en het kost meer ruimte voor een fatsoenlijk klap systeem dan een extra low quality front camera.
      Miscien is een low quality lcd screen onder het glas op de achterkant een oplossing voor de toekomst.
      Dun, kosten niets (low res screen), en verbruiken alleen iets als je de selfie mode gebruikt. Tevens ook mooi te gebruiken voor extra taken zoals een full time wekker oid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *