De Huawei P40 krijgt een primeur en Huawei P40 Pro een ander uiterlijk [renders]

Auteur: , Geen reacties
huawei-p40-slashgear

Wat kunnen we van de Chinese telecom-gigant verwachten nu zij wereldwijde uitrol aankondigen?

Gisteren konden we melden dat Huawei voor haar smartphones gebruik blijft maken van Android. Hoewel de Huawei P30 wel in Europa is uitgebracht is niet bekend of deze ook naar Nederland komt. Wel weten we al langer dat Amerika toch weer beperkt toestemming geeft aan Amerikaanse bedrijven, waaronder Microsoft, om aan Huawei te leveren. Hoewel daar op dit moment niets over bekend is zou het dus maar zo kunnen dat Huawei binnenkort weer over Google Android kan beschikken. Dat zou wellicht verklaren waarom zij voor haar smartphones niet overstapt op haar eigen HarmonyOS-besturingssysteem. Daarom bekijken we toch wat Huawei met smartphones doet.

Primeur voor batterij Huawei P40
Na de P30-serie zijn ze namelijk al begonnen aan de ontwikkeling van de P40-serie. De P30-serie werd in de markten waar hij te krijgen is positief ontvangen en op die ontwikkeling borduurt men voort. Sterker nog, men heeft voor de Huawei P40 een heuse primeur in petto. Waar de batterijen normaal van Lithium gemaakt zijn wil Huawei het nieuwe weefsel ‘grafeen’ toepassen. Dit weefsel is veiliger en laadt sneller dan de klassieke batterijen. Ter indicatie, met een toepassing van dit weefsel kan men 5500 mAh bieden in een batterij die slechts 70% van het formaat van een normale lithium-batterij heeft. In combinatie met de 50W-oplaadtechniek die Huawei al toepast zou zo’n batterij in slechts 45 minuten opgeladen zijn. Hoewel Grafeen nog volop in de ontwikkelingsfase zit en relatief duur is duiden geruchten erop dat Huawei deze stof toch gedeeltelijk wil toepassen.

Ook is een lijst met specificaties gelekt.

Er is echter wat verwarring of deze lijst bij de P40 of P40 Pro zou horen. De foto bij de specs indiceert dat dit de P40 zou zijn, maar Chaudhary‏, die overigens een zeer stevige reputatie heeft, gaf later aan dat dit toch de specificaties van de Huawei P40 Pro zouden zijn.

Naast de eerste lekken over de Huawei P40 heeft men ook al een idee over de Huawei P40 Pro.

Eerste renders Huawei P40 Pro gelekt
Inmiddels verschijnen op internet ook de eerste renders voor de Huawei P40 Pro verschenen.

Daarbij zien we aan de dwarsdoorsnede dat deze ook een fikse uitstulping krijgt voor de camera-uitsparing. Verdere geruchten duiden op een 120 hz beeldverversing. De nieuwe P40-serie wordt naar verwachting volgend jaar gepresenteerd tijdens MWC 2020 en daarna wereldwijd uitgerold. Als men voor die tijd Google weer aan boord weet te halen zou dit, afhankelijk van de prijs, wel eens een verrassing kunnen worden in het nieuwe jaar.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).