De Hydrone is een waterstofdrone


Vliegen op waterstof, daar was iets mee. Deze drone gebruikt het echter als brandstof voor een enorm lange vliegtijd.

Een zeppelin vullen met waterstof is geen goed idee, dat weten we al bijna honderd jaar. Nu zijn er echter een paar Chinezen die alsnog een vliegmachine willen maken die waterstof meeneemt. Om een beetje in de stijl van deze tijd te blijven wordt het een drone.

Misschien wordt dit wel de ideale bezorgdrone, want met de huidige vliegtijd van een minuutje of twintig ga je natuurlijk geen pakjes bezorgen. De vandaag gepresenteerde nieuwe MMC Hydrone 1800 belooft een vliegduur van meer dan vier uur. Het vliegbereik dat daarbij hoort is 100 kilometer. Dat kan (nog) niet met batterijen

Om de benodigde elektriciteit op te wekken maakt de drone gebruik van een brandstofcel. Door daar waterstof en zuurstof doorheen te laten lopen ontstaat er elektrische stroom en water. De stroom wordt gebruikt om de rotortjes aan te drijven, maar waar het water blijft is niet bekendgemaakt.

Het apparaat wordt gemaakt door Chinese Micro Multi Copters Aero Technology Co., Inc. De waterstof is onder een enorme druk opgeslagen in de drone: 30 MPa, maar is desondanks niet erg gevaarlijk. De koolstofvezel drone is namelijk getest op een val van 200 meter.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *