De iMac Pro houdt zijn hoofd koel

Auteur: , 2 Reacties
iMac Pro

Ook deze computer is niet eenvoudig te repareren.

De nieuwe iMac Pro is een knap (en duur) staaltje techniek. Het is dan ook altijd fascinerend om een kijkje onder de kap te nemen. Het team van iFixit pakte nog niet zo gek lang geleden de nieuwe iMac aan en nu is het dus de beurt aan de iMac Pro.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Apple-computer valt lastig te upgraden of repareren, wat wel vaker het geval is bij producten van het merk. iFixit geeft het product een reparatiescore van 3/10. De modulaire RAM en CPU kunnen worden gerepareerd en/of van een upgrade worden voorzien. Dat is het zo’n beetje. Zaken als de SSD moeten echt door technici van Apple worden vervangen. Ga zelf aan de slag en de kans op schade is aanwezig.

Wat wel opvalt is dat de iMac Pro een grote ventilator heeft. Volgens iFixit beschikt de computer over 80 procent meer koelcapaciteit. Een overhitte iMac lijkt dus tot de verleden tijd te behoren, mocht je in het verleden daar problemen mee hebben gehad. Het volledige verslag kun je hier lezen.2 reacties

Bijzonder gaaf apparaat, die iMac Pro. De specs zijn echt gigantisch, evenals de prijs. Je kan er ook een Renault Clio voor kopen.

Wat ik mij wel afvraag: welke Pro gaat deze computer gebruiken? Want de Mac Pro begreep ik wel: veel power en upgrade mogelijkheden. Een echte pro wil natuurlijk wel zijn werkpaard kunnen upgraden in de toekomst, zeker voor zo’n bedrag.

Dat scherm. Het is een 5K Retina scherm met 500 nits aan helderheid PG3B huppeldepup colour gamut. Nice. Maar het is een lousy 27″. Dat is echt bizar klein voor een ‘pro’ toestel. Ja, je kan er LG schermen bij kopen. Maar ook die zijn 27″ max. Waanzinnig cool appraat, maar ik benieuwd wie dit moet gaan kopen.
@willeme: ik ken in m’n naaste omgeving twee mensen die professioneel fotograferen en beeldbewerken, en beiden hebben Apple inmiddels ‘de vinger’ gegeven, enkel vanwege de ronduit absurde prijs-prestatieverhouding doen ze hun werk nu op een Windows pc.

De (Windows-based) software (zowel OS als applicaties) is de laatste jaren zoveel verbeterd, dat ze het werk nu tegen veel lagere kosten kunnen uitvoeren – en een tussentijdse hardware upgrade kunnen uitvoeren als het werk of de software daarom vraagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).