De iPhone 11 komt eraan en dat roept vragen op. [filmpje]

iPhone-X1-bouwtekening
Grote vierkante cameramodule oogt wel erg lomp voor een Apple.

Zoals ieder jaar brengt Apple ook dit jaar weer een vlaggenschip iPhone uit, nadat we eerder al over andere iPhones berichtten. Niet verrassend: men gaat uit van iPhone XI als naam. Wat wel verrassend is zijn de constructietekeningen. Daar is namelijk een grote vierkante camera-uitsparing op te zien. Deze oogt wel erg log voor het normaal gesproken zo strakke design van Apple. De inhoud moet dus wel de moeite waard zijn als Apple haar gestroomlijnde look op een rij zet. Wij zetten op een rij wat we tot nu toe weten. Ook blijkt een eerdere render wel erg actueel, die tonen wij uiteraard.

De camera-opzet van de iPhone XI
Het was inmiddels wel bekend dat de iPhone aan de achterkant drie camera’s krijgt. Daar zijn inmiddels veel telefoons mee uitgerust, die deze oplossing in een (meestal verticale) elegante opzet hebben verwerkt. Voor die toepassing alleen is het camerablok dus niet nodig. Ook de flitser, die duidelijk te herkennen is in de uitsparing, zou geen aanleiding moeten zijn voor zo’n groot blok op de telefoon. Op deze, eveneens gelekte, afbeeldingen zie je hoe de iPhone er uit zou moeten zien.

iphone-x1-beelden-camera-gelekt Bron: Slashleaks

Als de sensoren van de drie camera’s en flitser zijn zoals we zouden verwachten is het kleine sensortje rechtsonder de mogelijke verklaring voor dit bijzondere ontwerp. Wie de constructietekening goed bekijkt en de bijbehorende opmerkingen goed leest ziet onder meer opmerkingen over ‘laser’ en ’70W’ vermogen staan. Dit zou wel eens aan kunnen sluiten bij geruchten dat Apple in navolging van bijvoorbeeld Huawei (P30 Pro) een ’tof’ (Time of Flight) laser heeft ingebouwd. Hiermee kan de diepte tussen verschillende objecten binnen het bereik van de foto worden vastgelegd. Het zou ook iets te maken kunnen hebben met een ander patent. De gepatenteerde techniek zou ervoor moeten zorgen dat je foto’s kunt maken zonder de telefoon te ontgrendelen. De iPhone zou dit dan merken aan de stand van jouw handen.

De iPhone zou daarmee wel eens een hele nieuwe look kunnen krijgen, want de home-knop wordt volgens geruchten geplaatst bij of verwerkt in de notch. Die notch is volgens een recent patent ook revolutionair en zou uit een flinke opening aan de rechter bovenzijde van het scherm bestaan, die afgedekt is door glas. Zo blijven de geruchten toenemen.

Qua specificaties is er nog niet veel bekend, al verwachten insiders dat de telefoon nog niet klaar zal zijn voor 5G, maar wel voor de laatste WiFi-netwerken.

Er kan overigens nog veel veranderen. De release van de volgende iPhone staat namelijk pas in het najaar (september) gepland. De prijs ligt dan naar verwachting rond € 1.150,-. Wat je voor die prijs wellicht kunt kopen zie je in de beloofde render.

[gv data=”eH6J3-m_jBs?t=5″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *