De kosten van iPhones-upgrades in kaart gebracht

Auteur: , Geen reacties
Nieuwe info over iPhone XR-opvolger duikt op

Elke jaar een nieuwe iPhone? Het kost je een vermogen.

Fabrikanten van smartphones komen minimaal één keer per jaar met een nieuw toestel op de markt. Smartphones van vandaag de dag zijn echter zo goed dat je niet ieder jaar een nieuwe nodig hebt. Daar denken sommige gadget-verslaafden overigens anders over, die willen graag het nieuwste van het nieuwste in huis hebben. Elk jaar weer.

Wat ben je eigenlijk kwijt aan zo’n upgrades? Het Britse musicMagpie heeft een onderzoekje gedaan naar de kosten en heeft hierbij de Apple iPhone als voorbeeld gebruikt. Uit het onderzoek blijkt dat als elk jaar een nieuwe iPhone koopt, voor de rest van je leven, je zomaar £153.267 kwijt zou zijn.

Ook keek het onderzoek naar de prijsstijgingen van de afgelopen jaren. Met de ontwikkelingen in het achterhoofd is een iPhone volgens de onderzoekers over 10 jaar zo’n 1.000 pond duurder, over 20 jaar 2.000 pond en over 30 jaar 2.500 pond. Het is nogal een grof onderzoek, dus we nemen de resultaten met een korreltje zout.

Hou aanbiedingen in de gaten, bel altijd naar je vaste provider voor een goede korting of overweeg eens een andere smartphone. Zo kun je zelf voorkomen dat je de hoofdprijs moet betalen voor een upgrade.

Lees ook: mogelijke prijs OnePlus 7 Pro bekendEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).