De Lightning Connector van Apple is gekraakt

De Lightning Connector van Apple is gekraakt
De komst van besturingssysteem iOS 7 betekent dat iDevices straks moeilijk gaan doen als er een imitatie-stekker wordt ingeplugd. Ze zullen wel gewoon werken, maar iedere keer word je geterroriseerd met een vervelende pop-up. Niet gevreesd, de chip in de stekker is inmiddels gekraakt.

De nieuwe Lightning Connector van Apple kost bij de elektronicaboer uit Cupertino €19. Ha, dat kan goedkoper, aldus iedereen. Er zijn dan ook al talloze imitatiestekkers te verkrijgen voor een fractie van de originele Apple-prijs.

Maar Apple geeft zich niet zo makkelijk gewonnen. In iOS 7 worden gebruikers gewaarschuwd met een pop-up als ze een non-originele stekker aansluiten. Het Chinese iPhone5mod zegt nu de chip te hebben gekraakt waardoor hun €5,27 kostende kabels geen pop-ups laten verschijnen. Ha! Mocht Apple de omzeiling van iPhone5mod weer willen omzeilen, dan moeten ze volgens laatstgenoemde de hardware aanpassen.

Bewijsfilmpje. Denken we.
[gv data=”CeIRBOZy2kg”][/gv]

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Apple_Lightning_Connector_imitatie/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

 1. WTF is Apple mee bezig. Ik ga niet 5x kabel a 19 euro kopen, want ja zoveel heb ik er nodig. Kortom: als het gezeik oplevert dan is het na 4 iPhones afgelopen voor mij. Ik had de iPhone5 al overgeslagen door het gezeik met kabels, het weinig vernieuwende karakter en beperkte 4G ondersteuning.

 2. Waarom doet Apple zo hatelijk tegen zijn eigen klanten? Die arrogantie gaat ze ooit de kop kosten. Apple heeft een hele grote buffer met fanboys en een sterk imago. Het effect volgt dus pas later. Maar laten we niet te negatief gaan doen, Android is ook zeker niet alles.

  • @MrBrown: Dat effect is er nu al, ik kies daarom bewust niet voor Apple, en veel van mijn collega’s ook niet. Uit onderzoek is gebleken dat het Apple publiek aan het vergrijzen is. Vandaar dat Apple nu ook inzet naar producten onder in de markt.

   Het zijn prachtige ontwerpen maar de houding naar de klanten toe staat mij meer en meer tegen.

 3. Ik heb al maanden geleden op marktplaats paar lightining kabels gekocht voor mijn iphone 5. voor maar € 2.37 p.s. incl. verzenden! werken allemaal perfect, zowel opladen als iTunes.

  Wat is hier nieuws aan?

  • @revstars-net: Het nieuws eraan is dat zodra je iOS 7 installeert er dus blijkbaar pop-ups zullen verschijnen. Nu heeft Iphone5mod dus weer de volgende stap gezet door de ‘chip’ te kraken waardoor die pop-ups niet zullen verschijnen.

 4. Wanneer Apple gewoon kabels voor een schappelijke prijs zou aanbieden en tevens bij het invoeren van de lightning connector van de Iphone 5 een soort van compensatie regeling zou ontwikkelen voor apparaten die deze standaard niet ondersteunen zouden ze héél wat beter bezig zijn. Ooit hebben mensen er genoeg van, geloof me!

 5. Apple heeft 10 jaar lang consequent de brede 30 pins dockconnector toegepast. Deze is inmiddels niet meer van deze tijd. Hij kan compacter en dat moet ook, want we willen immers dunne en compacte mobieltjes en ipods, etc. Apple ontkwam er dus niet aan op enig moment de connector te vervangen.

  Dat is even lastig i.v.m. accessoires en kabels, maar het is ook weer niet zo dat Apple ieder jaar met een nieuwe connector komt, dus we moeten er niet te dramatisch over doen. Wel ben ik van mening dat derden niet gehinderd moeten worden om voor de nieuwe lightning connector kabels en accessoires te ontwikkelen.

 6. Kijk dat verklaart een hoop! Ik gebruik ook ios7 en had laatst een kabel van een vriend gebruikt. Zo’n nep ding gaf steeds fout meldingen en lade echt super traag op. Het is leuk dat ze van die nep dingen maken. Maar ze gaan zo snel kapot dat een beetje extra uitgeven echt wel loont voor een originele kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *