De lithium-luchtbatterij gaat 10x zo lang mee

Auteur: , Geen reacties
Waar gaat dat graaf-heen?

Niet meer iedere dag laden, maar gewoon 9x verder rijden/bellen/gamen/laptoppen op een lading. Het komt eraan!

Wetenschapper op de universiteit in het Engelse Cambridge hebben een batterij weten te ontwikkelen die tien keer meer energie kan onthouden dan de huidige lithium-ion batterijen. Het is alleen wel jammer dat het tien keer zo lang duurt voordat ze te koop zijn. Het gaat namelijk nog wel tien jaar duren voordat ze er zijn.

Het duurt allemaal zo lang omdat er grafeen in de batterijen wordt gebruikt. Dat koolstof van slechts een atoom dik is nogal lastig om te maken. Maar als je laagjes grafeen met geheimzinnige toevoegingen in een opstelling – die ze alleen in Cambridge weten – samenstelt heb je een lithium-zuurstofbatterij. Die batterij is dus fantastisch.

De onderzoekers, die hun ontdekking in het wetenschapsblad Science wereldkundig hebben gemaakt zijn er in ieder geval nogal gelukkig mee. Desondanks hebben ze nog niet alle scheikundige problemen opgelost, maar het is volgens hun wel een significante vooruitgang.

Natuurlijk kun je de batterijen gaan verwachten in je laptop, tablet en telefoon, maar belangrijker is het dat de batterijen veel meer stroom uit duurzame bronnen kunnen gaan opslaan.

Nu maar hopen dat je het wachten op de nieuwe batterij zo lang kunt volhouden. (via groen7.nl)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).