De LOVE platenspeler mixt nostalgie met technologie

Auteur: , 3 Reacties
LOVE platenspeler

'S werelds eerste intelligente platenspeler?

Vinyl is de laatste jaren weer behoorlijk in trek. In plaats van alle muziekstreamingdiensten willen steeds meer mensen de analoge, nostalgische sound van een echte plaat terug. Met de LOVE platenspeler luister je naar het geluid van toen gecombineerd met functionaliteiten van nu.

Niet de plaat, maar de LOVE platenspeler draait rond. Het hypermoderne apparaatje is op het eerste gezicht vergelijkbaar met de RokBlok, maar waar deze vooral op mobiliteit mikt, is de LOVE bedoeld voor de echte audiofielen die platen willen luisteren met de functionaliteit van een CD.

Je leest het goed, de LOVE maakt het door middel van een hightech scanner mogelijk om de plaat zoals een CD af te spelen. De scanner registreert automatisch hoe groot de plaat is, met welke snelheid de plaat moet worden afgespeeld en waar ieder nummer begint en eindigt. Via Bluetooth kun met de bijbehorende app – of door middel van het knopje op de LOVE zelf – vervolgens tracks selecteren of opnieuw beluisteren. Ook krijg je bij de LOVE platenspeler een Bluetooth-adapter. Deze sluit je aan op je stereo-installatie en pomp je de analoge sound lekker door je speakers.

De LOVE platenspeler is via de Kickstarter-pagina voor $329 dollar (exclusief verzendkosten) verkrijgbaar. De uiteindelijke verkoopprijs zal $599 dollar bedragen. Met nog 19 dagen te gaan (op het moment van schrijven) zit het project met ruim $570.000 dollar meer dan 5 ton over het beoogde bedrag van $50.000 dollar heen. In oktober moet de LOVE platenspeler naar alle backers verstuurd worden.3 reacties

Als je zo graag digitaal een LP af wilt spelen, koop dan gewoon de CD!
@towi1989: Maar CD’s hebben niet dezelfde geluidskwaliteit als een LP!
@bentev: en dan ga je vervolgens zogenaamd die betere kwaliteit met compressie via BT versturen ……..
Daarbij waren de meeste platen helemaal niet top qua kwaliteit. Voor de puristen zijn er speciale platen die meestal uit Japan komen en rechtstreeks van de mastertape gehaald zijn maar die kosten honderden euro’s per stuk.
Om maar even voor het gemak te vergeten dat de meeste platen die mensen hebben ook niet meer helemaal fris en onbeschadigd zijn.

Moet toegeven, het ziet er cool uit.
Als het echt wat is komt het vanzelf wel op de markt. De meeste kickstarter projecten zijn niet zo geweldig als de mensen hun artikel ontvangen ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).