De Mac Pro is gelanceerd (in 2 versies). Zo absurd duur is de duurste configuratie

apple-mac-pro-absurd-duur
Het instapmodel is ook niet bepaald goedkoop.

Eerder deze week konden we al berichten dat de Mac Pro, die onder meer door onze lezers, al snel vergeleken werd met een kaasschaaf, gelanceerd werd. Inmiddels is het apparaat inderdaad in 2 versies gelanceerd. We zien de Mac Pro en de Mac Pro Rack, waarvan nog niet veel meer bekend is dan dat hij binnenkort vanaf € 7.199,- te koop is.

We concentreren ons vanaf nu dan ook op de Mac Pro, die als instapmodel liefst € 6.499,- moet kosten.
Voor deze prijs heb je de beschikking over:
– een 3,5-GHz 8‑core Intel Xeon W‑processor;
– een 32 GB (4x 8 GB) DDR4 ECC-geheugen;
– Radeon Pro 580X met 8 GB GDDR5-geheugen;
– 256 GB SSD-opslag.

De processor is in diverse stappen te configureren tot een 2,5-GHz 28‑core Intel Xeon W‑processor, Turbo Boost. De meerprijs is dan € 8.400,-. Ook het geheugen is te configureren en te verhogen tot een 1,5 TB (12x 128 GB) DDR4 ECC-geheugen. Deze optie kun je alleen kiezen als je een van de twee zwaarste (en dus duurste processoren hebt). De meerprijs voor dit maximale geheugen? € 30.000,-.

Bij zulke kwalificaties hoort ook een goede update van de grafische kaart. De duurste variant die nu beschikbaar is bestaat uit een voorziening van Tweemaal Radeon Pro Vega II Duo met elk 2x 32 GB HBM2-geheugen. Kost € 12.960,-, maar dan heb je ook wat. Als je met zulke zware apparatuur aan het werk gaat wil je natuurlijk ook genoeg opslagcapaciteit. We kiezen voor de duurste configuratie die nu beschikbaar is. We krijgen dan 4 TB SSD-opslag (8 TB is nog niet beschikbaar) en betalen € 1.680,- meer.

We hebben dan nog geen afterburner, maar nu we toch bezig zijn doen we gek. De kassa rinkelt € 2.400,- verder. Inmiddels moet het apparaat wel behoorlijk zwaar zijn, dus kiezen we ook voor handige wieltjes om onze peperdure kaasrasp te verplaatsen. Voor die € 480,- willen we onze rug natuurlijk niet belasten. Ook een Magic Trackpad (2) en Magic Mouse (2) passen er dan wel bij voor die 149 euro.

De Final Cut Pro X software van € 329,99 en Logic Pro X van € 229,99 mogen dan uiteraard niet ontbreken. Het kost in totaal dan € 63.127,98 maar dan heb je ook de mooiste kaasschaaf van het hele kantoor of de hele DJ-Booth. Het enige dat dan nog ontbreekt is een mooi beeldscherm.

Ben je toch benieuwd naar de specificaties en prijzen? Op Apple.nl zie je alle specificaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *