De man die Windows 8 liet uitlekken is gearresteerd

De man die Windows 8 liet uitlekken is gearresteerd
Zomaar bedrijfsgeheimen doorspelen aan een Franse blogger, daar zit men bij Microsoft niet op te wachten.

Ex-medewerker Alex Kibkalo werd woensdag in Seattle gearresteerd op verdenking van het lekken van bedrijfsgeheimen. De man, van Russische komaf en 7 jaar actief bij de technologiegigant uit Redmond, heeft medio 2012 onder meer de code voor Windows 8 en screenshots van het OS gelekt aan een Franse technologieblogger na een ‘meeting’ in een forum.

Die screenshots, soit, die lekken wel vaker uit, maar de man zou ook Microsofts ‘Activation Server Software Development Kit’ hebben geript -waarmee het bedrijf illegale kopieën van software hoopt tegen te houden- en de Franse techblogger in kwestie hebben opgestookt deze online te delen. Volgens Microsoft is het voor hackers mogelijk om de code te reverse engineren, waarna andere producten van Microsoft kwetsbaar zijn.

Microsoft kwam de zaak op het spoor toen de Franse blogger de ‘Activation Server Software Development Kit’ verifieerde bij een andere Microsoft-medewerker. Die stapte daarop naar het management, waarop Microsoft het Hotmail-account van de blogger doorspitte en uiteindelijk zijn identiteit achterhaalde – hij gebruikte nog wel een alias en zei uit Canada te komen. Niet veel later werden ook de chatgesprekken met Kibkalo gevonden.

Kibkalo wordt nu verdacht van het stelen van handelsgeheimen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *