De meest gezochte woorden op Marktplaats in 2018

iPhone
Komt Fortnite ook hier terug?

Jazeker. Het populaire spel van 2018 was zelfs op handelssite Marktplaats een hit als het gaat om zoekopdrachten. Net als voorgaande jaren, staat ook dit jaar gratis weer op nummer één. We blijven immers Nederlanders. Ook termen als camper of caravan blijven onverminderd populair.

Als het gaat om snelle stijgers dan was dit jaar de iPhone X populair. Dit jaar werd de nieuwe iPhone XR, XS en XS Max gepresenteerd. Koopjesjagers wilden de afgedankte iPhone X’en natuurlijk scoren op Marktplaats. Andere stijgers waren Airpods, Tiny House en, jawel, Fortnite.

Dalers zijn er ook. In vergelijking met vorig jaar zien we eetkamerstoelen niet meer terug. Ook de iPhone 6 is verdwenen. De scooter bungelt aan de onderkant. Met de opmars van de elektrische fiets is een scooter steeds minder interessant, terwijl elektrische scooters nog vrij nieuw en duur zijn.

Check het overzicht hieronder. Marktplaats verwerkt gemiddeld 50.000 zoekopdrachten per dag. Het is één van de grootste handelssites van Nederland.

10 meest gezochte woorden van 2018

Gratis
Fiets
Camper
Hoekbank
Caravan
Kast
Bank
Elektrische fiets
Playstation 4
Scooter

Top 10 snelle stijgers in 2018

iPhone X
Schaatsen
Squishy
Tiny House
AirPods
Postzegels
Fortnite
Winkelwagenmuntjes
Jan van Haasteren puzzels
Mario Kart Koins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *