De Micro, een 3D-printer voor maar 199 dollar

De Micro, een 3D-printer voor maar 199 dollar
Op crowdfunding website Kickstarter is vandaag een 3D-printer gelanceerd. Binnen een paar uur hebben ze al de benodigde 50.000 dollar binnengehaald.

De 3D-printer valt vooral op door zijn goedkope aanschafprijs van 199 dollar. Deze is alleen voor de early adopters via Kickstarter, daarna stijgt de prijs naar 299 dollar. De printer zelf is dan ook niet echt groot maar je kan er wel degelijk kleine dingen van plastic mee printen. Volgens de makers is hij uitermate geschikt voor de beginners vanwege zijn eenvoud. Je kan de printer dan ook simpel verbinden met je computer, ontwerpen downloaden of zelf iets maken en dan op print drukken.

De

De printer maakt gebruikt van een soort gloeidraad dat laagje voor laagje jou ontwerp uitprint. De gloeidraad zit in een compartiment onder de printer waardoor deze klein en compact kan blijven.

De Micro, een 3D-printer

Vanwege de lage kosten zal de print kwaliteit niet van het hoogste niveau zijn. Maar dat is volgens de makers niet het eerste waar de mensen aan denken. Zij zullen in eerste instantie al blij zijn dat ze de mogelijk krijgen om een 3D-printer in huis te hebben. Deze mensen zullen dus ook niet de allerhoogste eisen stellen aan deze printer. (via: Kickstarter)

UPDATE: De betaalbare Micro 3d-printer is een enorm succes. De makers wisten in een dag 1 miljoen dollar op te halen bij bezoekers van Kickstarter.

2 reacties

  1. Misschien koop ik hem wel, al is het als speeltje.
    In principe hoeft een 3D printer ook niet super ingewikkeld te zijn, je hebt smeltbaar materiaal een smelter en coördinaten.

    Bovendien denk ik tegenwoordig regelmatig “had ik maar een 3printer”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *