Deze modulaire PuzzlePhone bestaat uit drie onderdelen

PuzzlePhone
Modulaire telefoons zijn populair en Google is zeker niet de enige die hiervan wil profiteren. Bekijk de PuzzlePhone bijvoorbeeld eens.

Het Finse Circular Devices is bezig met het maken van een smartphone met losse onderdelen die je afzonderlijk kunt vervangen en upgraden. Om de puzzel simpel te houden is de smartphone opgedeeld in drie stukken: de Spine, Hearth en Brain.

Spine, Hearth, Brain
De Spine van de Puzzlephone bevat het LCD-scherm, de speakers en het omhulsel van de telefoon. Zoals je misschien al had verwacht bestaat de Hearth uit de batterij en secundaire elektronische onderdelen en maakt de Brain het pakket compleet met de processor en camera-modules.

PuzzlePhone-Achterkant

De PuzzlePhone is dus een simpelere versie van andere modulaire telefoons die we eerder al zagen. Het doel van de telefoon is om de gebruiker meer opties te geven, bijvoorbeeld als één onderdeel van de smartphone het begeeft. In dat geval kan één derde van het toestel vervangen worden, wat een stuk goedkoper is dan een complete nieuwe telefoon. Met een kapotte batterij is het immers zonde als je een prima display en speakers opgeeft.

Prototypes in aantocht
Circular Devices is al sinds 2013 bezig met hun project, en zegt bijna in het stadium te zijn om werkende prototypes te presenteren. Als alles goed gaat wil het bedrijf de eerste PuzzlePhone voor een mid-range prijs lanceren in de tweede helft van 2015.

[gv data=”pinSMFFGuUU”][/gv]

Voorlopig Android
Voorlopig wordt er gewerkt met een aangepaste versie van Android, maar er zijn al plannen om in de toekomst ook andere besturingssystemen te ondersteunen. Ambitie genoeg dus daar in Finland, dus we zijn benieuwd of de PuzzlePhone zo goed uitpakt als beloofd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *