De modulaire smartphone is officieel ten dode opgeschreven

Modulaire smartphone Google
De bevestiging maakt het nu officieel.

Gisteren gingen geruchten de ronde dat Google zou stoppen het ontwikkelen van een modulaire smartphone. Een telefoon waarbij de gebruiker zelf onderdelen kan toevoegen of verwijderen, zodat het toestel volledig naar eigen smaak is aan te passen.

De zoekgigant bevestigt nu tegenover Venturebeat dat Project Ara inderdaad is stopgezet. Google zegt voor de rest nog geen commentaar te willen geven. De ontwikkelingen van modulaire smartphones heeft het Amerikaanse bedrijf de afgelopen drie jaar beziggehouden. In 2014 toonde Google tijdens een ontwikkelaarsconferentie een testversie van het product.

Naar verwachting moest de telefoon in 2015 klaar zijn voor productie. Het project liep echter vertraging op. Nu heeft Google dus besloten om de stekker uit Project Ara te trekken.

2 reacties

  1. Vond het altijd een dom project. Telefoons zijn in principe wegwerpproducten geworden. Beter recyclebaar en met eerlijkere materialen is wel iets wat moet gebeuren, maar dit was een kansloos project. Op een andere site doet iemand die er meer verstand van heeft dan ik haarfijn uit de doeken waarom het niet werkt. Het gaat allemaal om de koppelingen tussen de componenten. Die gaan er na een paar jaar aan. Door vallen, buigen enz. worden die broos en gaar. Bij een modulair apparaat moet je juist aandacht besteden aan dergelijke koppelingen. Die worden dus duur, te zwaar en te dik waardoor het totaal pakket niet kan concurreren met reguliere telefoons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *