De modulaire telefoon komt volgend jaar, ‘echt’

Auteur: , Geen reacties

Het is zo'n project waarvan je zegt eerst zien, dan geloven: de modulaire smartphone van Google. Komt ie nou, of komt ie nou niet?

Het concept werd door de Nederlander Dave Hakkens bedacht, maar Google gaat hem maken. De telefoon die je zelf in elkaar kunt puzzelen met allerlei modules. Voordat je het idee affakkelt, het is best een geinig idee als je er even over nadenkt.

Hoeveel functies zitten er in jouw telefoon die je nooit gebruikt? Precies, honderden, je weet het waarschijnlijk niet eens. Zo heeft de Samsung Galaxy S7 een hartslagsensor, maar ik zou niet weten waarvoor je hem zou moeten gebruiken, laat staan dat ik weet hoe je hem moet activeren. Als ik een modulaire telefoon had gekocht, dan had ik die module dus laten liggen. Scheelt weer het maken van de module en het scheelt afval als ik klaar ben met de telefoon.

Goed het idee is dus, uiteindelijk om minder afval te maken. Als een stuk van je telefoon stuk is, dan hoef je alleen maar dat stuk te vervangen en niet de hele telefoon. Mooi. Maar wanneer komt ie nou?

Als je Google developer bent, dan kun je de telefoon nog dit jaar verwachten, maar als je gewone burgermans bent als iedereen, dan moet je nog tot begin 2017 wachten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).