De Nasdaq zet steeds meer in op de Bitcoin

Auteur: , Geen reacties
Nasdaq-Bitcoin-Ethereum

Ook Bitcoin broertjes Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) krijgen meer aandacht.

De Amerikaanse beleggingsbeurs Nasdaq is bij iedereen in de financiƫle wereld wel bekend. Het is daarom een goed teken voor de betrouwbaarheid van cryptomunten als zij een Nasdaq-notering zouden krijgen. Het moederbedrijf van Nasdaq is een van de partijen achter de op te richten cryptobeurs Bakkt. Het gerucht gaat ook dat Nasdaq zelf de handel in Bitcoin en andere cryptomunten wil faciliteren, maar dat is nog niet bevestigd.

Wel heeft Nasdaq bekendgemaakt dat zij een samenwerking is gestart met het crypto-analyse bureau Brave New Coin. Als gevolg van deze samenwerking heeft Nasdaq de Bitcoin Liquid Index en Ethereum Liquid Index toegevoegd aan haar portfolio van 4.000 indexen. De toevoeging van Ripple (XRP) is inmiddels ook aangekondigd. De indexen geven iedere dertig seconden een update van de koers van de Bitcoin en Ethereum afgezet tegen de Amerikaanse dollar en geboden op het meest liquide deel van de markt.

Nasdaq-CEO Adena Friedman is een bekende voorstandster van Blockchain-technologie en is ervan overtuigd dat cryptomunten de toekomst hebben. Zij investeert dan ook graag in langetermijn-projecten voor de Bitcoin.

De indexen zijn vastgesteld conform de standaarden die ook voor traditionele beleggingen gebruikt worden. Nasdaq en Bravenewcoin hopen hiermee tegemoet te komen aan de bezwaren die de SEC heeft. Vaak klaagt de toezichthouder namelijk over willekeurigheid bij koersbepaling en te weinig corrigerend vermogen bij overvloedige volatiliteit. Door deze uniforme prijswaardering te bieden hoopt men koersbepaling te objectiveren en transparant te krijgen. Daarnaast heeft Nasdaq ook diverse surveillancediensten die zich richten op verdachte transacties en koersmanipulatie. Nu de cryptomunten daarin ook zijn opgenomen hoopt zij transparantie te bieden.

Dit zou de SEC ertoe moeten bewegen om soepeler om te gaan met en sneller vergunning te verlenen voor beleggingsproducten, zoals EFT met Bitcoin of andere munten. Al met al dus goede ontwikkelingen voor de toekomst van Bitcoin en andere cryptomunten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).