De nieuwe Apple TV wordt een stuk duurder: rond de €200

De nieuwe Apple TV wordt een stuk duurder: rond de €200
Het moge duidelijk zijn dat Apple op korte termijn een nieuwe Apple TV zal introduceren, met talloze nieuwe functies. Maar dat komt wel tegen een prijs.

De huidige Apple TV is een vrij simplistische settopbox. Origineel geprijsd voor 99 dollar, later verlaagd naar 69 dollar (en 79 euro in Nederland). De nieuwe Apple TV wordt van een heel andere kaliber. Functies zoals het doorzetten van streaming diensten of iTunes naar je televisie blijven behouden, maar er komt nu ook een bijbehorende App Store, met de mogelijkheid voor ontwikkelaars om zelf apps te bouwen. Ook komt er een intergratie met Siri, en levert Apple er een afstandsbediening bij met een trackpad, die geschikt zou zijn voor het spelen van games. Ja, misschien doen we er dus goed aan om het alvast een controller te noemen.

Van 79 naar 209 euro

Dit allemaal ter voorbereiding van Apple’s grote plannen om een eigen streaming dienst te beginnen (concurrentie voor Netflix dus) in 2016. Hoe dan ook: de Apple TV wordt een stuk duurder. 9to5mac meldt op basis van bronnen dat Apple twijfel tussen een prijs van 149 of 199 dollar. Als we de huidige omrekenmethode van Apple aanhouden zou dat neerkomen op een europese prijs van 159 of 209 euro. De huidige Apple Tv zou wel in het assortiment blijven als instapmodel, en later een update krijgen om hem geschikt te maken voor Apple’s streaming dienst.

9 september gaan we het zien.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *