De nieuwe BlackBerry DTEK60 is een prima toestel

blackberry dtek60
Maar heeft BlackBerry het nog in zich om het toestel succesvol te maken?

Veel mensen hebben BlackBerry inmiddels al afgeschreven. En niet onterecht. Maar het bedrijf probeert er nog steeds het beste van te maken en komt met een aantal nieuwe toestellen. Vandaag zijn de specs van de DTEK60 vrijgegeven, het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry. En dat blijkt een meer dan prima Android-toestel te zijn.

De smartphone weegt 165 gram en heeft een afmeting van 153.9 x 75.4 x 7mm. Het krijgt een 5,5-inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixel en een pixeldichtheid van 534ppi. Het toestel maakt gebruik van een Qualcomm-processor, namelijk een 64-bit quad-core Snapdragon 820 SoC. Verder krijgt de DTEK60 4GB RAM, 32GB intern geheugen dat te verhogen is door middel van een micro-SD kaart, batterijcapaciteit van 3,000mAh en een USB Type-C poort.

Ook de camera’s is niks op aan te merken. De achtercamera wordt een 21-megapixel camera met autofocus, 4k-opname, HDR en een f/2.0 diafragma. Aan de voorkant krijgt het toestel een 8-megapixelcamera. Naar verwachting gaat de DTEK60 draaien op Android 6.0.1 Marshmallow. Geen heel onderscheidend toestel, maar meer dan degelijk. Het is dus even afwachten wat de prijs wordt om te bepalen of het toestel het waard is.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *