De nieuwe iPad Pro krijgt gelukkig geen lelijke notch

Auteur: , 2 Reacties
iPad Pro

Goed nieuws voor iedereen die een enorme hekel aan de notch van de iPhone X heeft.

De kans dat er dit najaar een nieuwe iPad Pro wordt gelanceerd is vrij groot. De kans dat deze iPad Pro een randloos scherm krijgt is ook zo goed als 100 procent, want in de Developer Beta van iOS 12 zijn nieuwe icoontjes te vinden die deze iPad laten zien. De iPad Pro krijgt rondom dunnere bezels, terwijl ook de homeknop gaat verdwijnen.

Icoontjes nieuwe iPad Pro

Op de icoontjes ontbreekt een notch, dus de vraag is waar Apple de cameramodule gaat verstoppen. De meest waarschijnlijke optie is de bezel zelf, die bij een tablet van dit formaat nog altijd iets dikker is dan bij een toestel als de iPhone X. Daar zou dus genoeg ruimte moeten zijn voor een frontcamera en alle bijbehorende sensoren.

In een eerdere iOS 12-beta was al te vinden dat de nieuwe iPad Pro voorzien zou worden van Face ID. Of dat ideaal werkt op een tablet van dit formaat, die toch vaak op een tafel ligt, is de vraag, maar daar komen we binnen een paar weken ongetwijfeld achter.2 reacties

Ik zie mogelijkheden voor ipad cover met een bredere bezel. Er zou zelf een front face camera een cover kunnen.
Eerlijk gezegd ik heb nog nooit een selfie gemaakt met m’n ipad. Sterker nog: ik heb misschien ooit 10x een foto geschoten met een tablet…
Goh wat een wonder, geen Notch …
Natuurlijk niet want iedere tablet ter wereld heeft genoeg bezel voor een camera vergeleken met een veel kleinere smartphone.

Wat een inkopper.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).