Nieuwe Macbook is net zo snel als Macbook Air uit 2011

De nieuwe Macbook blijkt net zo snel als een Macbook Air uit 2011
De gloednieuwe 12-inch Macbook met retina-scherm is een technisch hoogstandje, maar de platte laptop heeft een klein probleempje: hij is vermoedelijk niet zo snel als je zou willen.

Tenminste, niet als je ‘m naast de andere laptops uit het aanbod van Apple legt. Geekbench publiceerde vandaag namelijk een benchmark van de nieuwe Macbook en dat leverde een aantal interessante resultaten op. Die resultaten waren even later overigens alweer verdwenen, wat doet vermoeden dat Geekbench er nog niet over had mogen publiceren.

Het was echter al te laat, want de belangrijkste conclusies zijn inmiddels overal terug te lezen. Zo blijkt dat het instapmodel met 1.1 GHz Intel Core M-processor scores haalt die vergelijkbaar zijn met die van een Macbook Air uit… 2011. Is dat erg? Niet als je af en toe een mailtje tikt, Apparata dagelijks bezoekt en regelmatig een filmpje wilt kijken.

Ben je iemand die twaalf tabbladen tegelijk opent, ondertussen een video bewerkt en ook nog muziek luistert, dan willen we je echter aanraden om je geld aan een andere Macbook of een laptop van een ander merk te spenderen. Natuurlijk oogt zo’n dunne laptop erg lekker, maar gelukkig zal ‘ie je als heavy user waarschijnlijk niet maken.

8 reacties

    • Er is een groot verschil tussen snel en krachtig natuurlijk, Geekbench test op kracht en niet zozeer op snelheid. Niet echt verwonderlijk verder, de intel Core M processor is het instap model (welke straks ook geleverd gaat worden in de “ultra”books van de concurrentie) is gewoon wat minder krachtig.

      Daarbij komt nog dat de “huidige” instapper is vergeleken met het topmodel uit (late) 2011, dus de i7 1.8Ghz en niet de instapper. tel daarbij op dat de GPU een stuk krachtiger is geworden en een grootgedeelte van de GUI voor zijn rekening neemt en je hebt er een hele degelijke machine aan, welke in het gebruik (Door zijn snellere SSD bv) alsnog “sneller” aanvoelt.

  1. Heb zelf een MacBook Air uit 2011 en dit ding werkt nog fantastisch. Even snel als in 2011, ook in Yosemite, de huidige besturingssysteem.

    Maar dit MacBook model snap ik eerlijk gezegd niet, voor het zelfde geld koop je een Retina MacBook Pro in 13″. Deze heeft dus een grotere scherm, is veel krachtiger, sneller én heeft meer poorten. Ondanks al dit moois is die Pro nog steeds super dun en licht. Hij is maar een halfe kilo zwaarder dan deze MacBook. Ik zie dus geen reden om hiervoor de kiezen ipv een Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *