De nieuwe Macbooks komen dichterbij


Pas op je hoofd, want ze komen nu echt heel dichtbij, die nieuwe Macbooks.

Hipsters opgelet. Je moet binnenkort weer een berg geld kiepen, want anders ben je niet meer up-to-date. Alle signalen wijzen erop dat er nieuwe Macbooks in de pijplijn zitten en dat ze de markt binnenkort gaan raken. Dus dat wordt upgraden voor liefhebbers van betrouwbare laptops.

Terwijl enerzijds zitten te wachten tot na de zomer, lijkt het er op dat er snel ook al iets gaat gebeuren met de line-up van Apple. In Amerika heeft reseller Best Buy heeft inmiddels de 12″ Macbook niet meer in voorraad, nadat er onlangs een flinke kortingsactie is geweest. Ze kunnen ook niet meer bij Apple worden bijbesteld.

Nu de 12″ exemplaren op zijn, hebben de Amerikanen meteen een ander model in de ramsj gegooid: Macbook Air.

Verwacht overigens maar niet al teveel van de update voor 2016: het worden waarschijnlijk gewoon een paar ‘speed bumps’. Omdat uitverkochte apparaten geen geld opleveren is het te verwachten dat de vernieuwde varianten binnenkort worden aangekondigd.

4 reacties

  1. Die Air 11 en 13 wil je anno 2016 ook echt niet meer nieuw aanschaffen: de concurrentie heeft de Air op alle vlakken nu wel ingehaald. Behalve accuduur in sommige gevallen, maar dat komt door het TN-scherm met de lage resolutie.
    De accuduur is dan ook het enige USP van dat ding. Voor de rest is een MacBook Pro of Windows-machine (Dell XPS 13) gewoon een betere keuze.

    • @123bat: Ik weet niet hoe de prijzen zijn in Nederland maar de goedkoopste 13 inch Air is hier in de US 300$ goedkoper dan de goedkoopste Pro. Allebei SSD en in combinatie met de i5 in de air is dat voor 99% van de mensen meer dan voldoende. Oke, doen we upgrade naar 8gb om dat gelijk te stellen. Nog steeds 200$ goedkoper en dan heeft de air een betere accuduur en is die nog iets dunner en lichter ook voor het gemak. Ja, de Pro is wellicht qua specs nog iets beter maar voor de meeste mensen is de air meer dan voldoende en de goedkopere keuze. Ik zou in vergelijking met de Pro voor de Air gaan. De XPS 13 heb je wel gelijk in, dat zou de betere keuze zijn.

      • @Pordon: Ja, hij is ong. 300 Euro goedkoper. En dat is voor veel mensen een acceptabelere drempel inderdaad. De Air is qua scherm gewoon verouderd helaas. Het mag dan wel een TN-paneel van goede kwaliteit zijn, de resolutie is toch maar matig. Al is 130 PPI scherp genoeg voor basis taken 🙂
        Het ligt er maar precies aan wat je met het apparaat wil: de Pro heeft betere koeling, meer aansluitingen, beter display, stuk snellere CPU en iets snellere Graphics (Voor zover ik weer is de Iris een HD5000 op hogere kloksnelheid (bij Haswell Macs)). Voor dat alles betaal je wel wat meer, logisch! Daarnaast is de accuduur nog altijd 10u, hier verslaat de Air hem wel met 13u.
        Beide prachtige apparaten, beide voor specifieke doelgroep. In dit geval zou ik ook voor de XPS 13 gaan. Die zit qua specs en prijs precies tussen de Air en Pro in!

        • @123bat: Hoe is de XPS13 geprijsd in Nederland? i5, 8gb RAM en 128gb SSD is $999 hier in de US.

          Dat de Pro qua specs iets beter is klopt maar voor huis, tuin en keuken gebruik voldoen beide meer dan zat en dan vind ik persoonlijk de Air (als je per se een Apple wilt) meer value for money. Persoonlijk, als ik in de markt zou zijn voor een Mac, zou ik de Air kopen aangezien de specs ruimschoots voldoende zijn en ik veel waarde hecht aan lichter/dunner etc.

          Ben gelukkig nog steeds enorm tevreden met m’n Acer S7 overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *