De nieuwe Moto Z mist iets belangrijks

Moto Z
Een opvallende keus van maker Lenovo. Of juist niet meer dan logisch?

Vandaag heeft de telefoonmaker de Moto Z onthult. Een nieuwe Android smartphone die in twee smaakjes te koop zal zijn. Het gaat hier om de reguliere Moto Z en de Force. Laatstgenoemde is het sterkere broertje van de twee. De Moto Z Force heeft een iets stevigere behuizing en is daarmee dikker. Bovendien beschikt de Force over een onbreekbaar scherm. Tot op zekere hoogte natuurlijk.

In tegenstelling tot bijna alle andere smartphones wijkt de Moto Z op een belangrijk punt af. Het toestel heeft namelijk geen 3.5mm ingang om een koptelefoon op aan te sluiten. In plaats daarvan moet je het doen met een USB-C poort. Het dumpen van een 3.5mm ingang lijkt op een nieuwe trend in de smartphone wereld. USB-C is in staat om betere audiokwaliteit te ondersteunen. De geruchten gaan de ronde dat ook de iPhone 7 niet meer over een traditionele ingang voor een koptelefoon beschikt. We gaan dus mogelijk massaal over op USB-C.

De Moto Z heeft een 5.5 inch scherm met een resolutie van 2560×1440. De smartphone beschikt verder over een Snapdragon 820 chipset en heeft standaard 32 GB of 64 GB geheugen. Het RAM geheugen bedraagt 4 GB. De Moto Z ligt vanaf september in de winkels. De stevigere Force komt vooralsnog niet naar Europa.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *