De nieuwe versie van Google Maps voor Android is live

MAP AWAY!
Vanaf vandaag in de Google Play Store: een gigantisch redesign voor Maps. Net zoals de webvariant gaat de app voor Android-toestellen compleet op de schop.

Wat als eerste opvalt aan de update is de layout. Google Maps is voortaan schermvullend, waarbij de invulvelden en andere popups als vlakken over de kaart worden gelegd. Ook zeer welkom: realtime verkeersinformatie met ongelukken-updates en dynamische routes die worden aangepast aan verkeerssituaties. Het maakt van Maps een nog grotere speler in het bloedende navigatiewereldje.

Explore

Verder worden locaties en reviews een stuk belangrijker. Een beoordeling over, bijvoorbeeld, het restaurant dat je zocht wordt in een soort Google Now-achtige kaart weergegeven. Fraai. Uiteraard mist de intergratie met Google+ niet.

Voor Android-tablets is er een new experiences-functie toegevoegd. Hiermee kun je maximaal hipster gaan en ín gebouwen navigeren. Verder zijn eerder ingevoerde routebeschrijvingen sneller terug te vinden en kunnen routebeschrijvingen worden opgeslagen.

‘Where the hell is Latitude?’

Wie de Google Play Store checkt zal zien dat de overheersende toon in de recensies over het gemis aan Google Latitude gaat. De dienst stelt gebruikers in staat hun apparaat – en vrienden – te vinden in Google Maps. Maar dat wordt onderdeel van Google+. Wel heeft Google de functie om kaarten offline op te slaan onklaar gemaakt, en dat is een groot gemis.

Google rolt de Maps-update de komende weken gefaseerd uit voor apparaten met Android 4.0.3 of hoger (ja, daarmee sluit Google inderdaad een gigantische groep Android-gebruikers buiten, ongeveer 40 procent).

[lg_folder folder=”Google/Google_Maps_Android_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *