De nieuwe zonnepanelen van Tesla zien eruit als dakpannen

elon musk tesla zonnepanelen
Eindelijk niet meer die afschuwelijke zonnepanelen in het straatbeeld.

Tijdens een Tesla-evenement werden er vandaag nieuwe zonnepanelen aangekondigd door CEO Elon Musk. Het grote voordeel aan de zonnepanelen is dat ze eruit zien als gewone dakpannen. Van dichtbij zijn de zonnepaneeldakpannen doorzichtig, maar van een afstand lijken de pannen gewoon massief. De zonne-energie dakpannen zijn gemaakt van kwarts.

Uiteindelijk zullen deze zonne-energie dakpannen beschikbaar zijn in vier verschillende kleuren, zodat de zonnepanelen bij de kleur van elk huis passen. Een prijs voor de zonnepaneeldakpannen is nog niet bekend. Elon Musk stelt wel dat het goedkoper gaat worden dan het aanleggen van normaal dak. Maar dat moeten we nog maar zien.

De dakpannen worden geproduceerd door het bedrijf SolarCity, dat ook in handen is van Elon Musk. Komende weken is er een aandeelhoudersvergadering van Tesla waarin besloten wordt of Tesla SolarCity gaat overnemen. Elon Musk wil dit zodat beide bedrijven compleet geïntegreerd zijn.

Benieuwd of het voor jouw huis ook efficient is om zonnepanelen te nemen? Neem dan eens een kijkje op Google Earth.

6 reacties

  1. Is al 10 jaar commercieel te koop, maar 95% van de zonneenergieeconomie gaat erom om zo veel mogelijk kwh te hebben voor zo weinig mogelijk geld per wp. Daar zijn de dakpannen volledig ongeschikt voor. Er zijn trouwens ook een hoop mensen die deze dakpannen lelijk vinden. Bij woningbouw moet je gewoon de panelen in het ontwerp meenemen.

    • @rulefollower: Dat is makkelijker gezegd dan je denkt. Pannen hebben bepaalde voordelen die je niet hebt met zonnepanelen, dat is met name kosten technisch. Dit is een aardige tussen oplossing. Overigens is de zonnedakpan uit Yerseke bijna niet meer te krijgen zo populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *