De nieuwste Asus-telefoon heeft een 5.000mAh accu

Asus heeft een telefoon met een 5.000mAh accu gemaakt
Batterijproblemen be gone!

De grootste accu’s in de normale smartphones hebben tegenwoordig een capaciteit van rond de 3.000mAh. Er zijn een aantal opties met meer stroom, zoals de Moto Maxx (3900mAh) en de Huawei Ascend Mate 7 (4100mAh), maar die zijn meteen aan de dikke kant. Asus heeft nu een opmerkelijk dunne telefoon gemaakt met een 5.000mAh accu, de Zenfone Max.

5,2 millimeter

Ondanks de forse accu bedraagt de dikte slechts 5,2 millimeter. Knap gedaan! Een klein nadeel vinden we de grote randen boven en onder het 5,5-inch scherm, maar daar staat wel tegenover dat de accu sterk genoeg is om ‘m als powerbank voor andere telefoons te gebruiken.

Asus heeft de Zenfone Max – een broertje van de ZenFone 2 – gepresenteerd in India. Verder weten we dat hij op een Snapdragon 410 processor draait en een 13 megapixel geeft. Meer specificaties zijn nog niet naar buiten gebracht. Of het toestel ook zijn opwachting in Nederland zal maken is ook nog onbekend.

2 reacties

  1. Als dit het begin is van grotere accu’s plaatsen in telefoons, dan kan ik dit alleen maar aanmoedigen!

    Nu mogen ze ook nog eens komen met een super licht gewicht android os.

    • @dragonforce: Jammergenoeg volgt ASUS al langer meer hun eigen pad op smartphonegebied vergeleken met de concurrentie. En kan nu niet echt beamen dat Android ontieglijk zwaar is, zelfs mijn Nexus 7 tablet draait de laatste versie nog. Niet enorm soepel, maar die SoC is erg zwak vergeleken met het moderne spul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *