De Nintendo Switch neemt afscheid van 2 oude features

Het idee is dat je met deze console thuis speelt
En dat is best wel jammer!

Wie een 3DS heeft gebruikt het of is er in ieder geval bekend mee, maar de Nintendo Switch gaat er niet meer over beschikken. We hebben het natuurlijk over Streetpass en Miiverse. Mocht je je 3DS willen verkopen om een Nintendo Switch te kopen, dan moet je helaas afscheid nemen van deze twee features.

David Young, PR assistent manager bij Nintendo Amerika, zei tegen VentureBeat dat de Nintendo Switch geen toegang meer heeft tot de Streetpass feature en het sociale netwerk Miiverse.

De reden voor het afscheid is dat Nintendo de Switch ziet als een console waarop men thuis speelt. Streetpass wordt hiermee overbodig, aangezien je naar buiten moet om mensen te ontmoeten. Je hebt ook geen Miiverse meer nodig, want je kunt geen contact met andere Mii’s maken.

Eerder werd de Nintendo Switch nog gezien als een vervanger voor de 3DS, maar met deze uitspraak lijkt het er meer op dat de Switch een vervanger wordt voor de Wii U.

Overigens kun je de nieuwste console van Nintendo uit zijn dockingsstation halen om on-the-go verder te spelen, maar Nintendo verwacht dus dat veel mensen alleen thuis gaan spelen.

Als het verdwijnen van de Streetpass en de Miiverse je niet stoort, dan kun je de Nintendo Switch 3 maart kopen voor $300 (waarschijnlijk €300 voor ons).

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *