De NSA installeerde achterdeuren in Amerikaanse routers

De NSA installeerde achterdeuren in Amerikaanse routers
Oh, de ironie. Jarenlang beschimpte de Amerikaanse overheid de Chinese techfabrikant Huawei voor het zogenaamd installeren van backdoors op routers. Nu blijkt dat ze dit zelf ook doen.

Deze onthulling komt uit het nieuwe boek van Glenn Greenwald over de NSA-onthullingen van klokkenluider Edward Snowden. In No Place to Hide beschrijft Greenwald dat de geheime dienst NSA routers, servers en andere hardware onderschepte om er vervolgens spyware op te installeren. Daarna werden de verpakkingsdozen worden netjes gezegeld en werd het transport vervolgd.

Naar welke landen de geïnfecteerde routers en servers zijn verscheept is niet bekend. Uit de info is we te achterhalen dat het om hardware van fabrikant Cisco gaat, bestemd voor grote bedrijven. Volgens Greenwald is het niet aangetoond dat Cisco op de hoogte is van de manipulatie.

Vooral deze passage van Greenwald is tamelijk creepy:

“Eventually, the implanted device connects back to the NSA. In one recent case, after several months a beacon implanted through supply-chain interdiction called back to the NSA covert infrastructure. This call back provided us access to further exploit the device and survey the network.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *